Vrijedna donacija kotorske opštine Specijalnoj bolnici u Risnu

5

 

Opština Kotor je donirala Specijalnoj bolnici “Vaso Ćuković“ u Risnu 12.193 eura za nabavku bolesničkih stolova, stočića za pacijente, infuzione pumpe i pacijent monitore.

Uručujući donaciju direktoru risanske bolnice dr Vladu Popoviću, predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović je kazao da se ovom donacijom zaokružuje neurološka djelatnost risanske bolnice i da je važna je svaka podrška za bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u gradu koji je atraktivna turistička destinacija.

Bez kvalitetne zdravstvene usluge, ni turistička ponuda nije na zadovoljavajućem nivou, kazao je on.

Direktor bolnice “Vaso Ćuković“, neurohirurg dr Vlado Popović je, zahvaljujući predsjedniku Aprcoviću što je imao sluha za ovakav vid pomoći, kazao da bolnica ovom donacijom rješava jedan veliki problem, a radi se o trombolitičkoj terapiji koja se do sada nije primjenjivala u risanskoj bolnici.

Dr Popović je kazao da tek sad u potpunosti može da se opravda naziv Specijalna bolnica za neurologiju, neurohirurgiju i ortopediju i samim tim proširi opus djelatnosti neurologa na zadovoljstvo pacijenata.

Risanskoj bolnici je neophodna nabavka EG aparata za snimanje elektruilne aktivnosti mozga, odnosno aparata za mjerenje gustine kostiju, koja će se realizovati u sljedećoj godini.

5 KOMENTARI

 1. Ajde Veljko, ko bi Tebi ugodio , pa ovo je kapitalistički poredak, za koji si valjda glasao !
  Nema više emocija, ovo što imaju, oni I mogu, a Ti šut, as njima rogatima ne možeš Poklopi se po ušima, dobro je kada se bolnice dozira, kako god, svima Nam je to od interesa, a Ti bi izgleda,, preko ljeba pogače!

  • Klodovik , moj hljeb je iz uvoza bio i ostao. Hocu reci prvo bih na zapadu zaradio zdravi novac a onda za taj novac kupovao hljeba po Balkanu. Hocu reci ovu zemlju nijesam zaduzio ni centa.
   Ako ti nijesu rekli evo da ti ja kazem mustuluk. Danas su nam eto zaplijenili aerodrome. Banke ko banke , ne vracas kredit slijedi zaplijena vrijedne imovine.
   Bolje bi bilo vlastima da se poklope po usima jer kada se bankrotira doci ce im narod na vrata. Nije vrijeme za sepuriti se. Narocito ne u zdravstvu.
   Zdravstvo koje je u normalnoj drzavi samoodrzivo kod nas je na prosjackom stapu. Cak i crveni krst daje milostinju nekim bolnicama ukljucujuci i risansku bolnicu. Ali … kaze se : “Cega se pametan STIDI , tim se budala PONOSI” …

   • Eto Veljko , potvrđuješ se.
    Naime , pa narod je izabrao ovakav poredak i vlast, zar ne,
    ili ipak Ti znaš bolje ?
    Nisu svi od 1989. za tu promjenu
    bili, a ni učestvovali u bilo čemu, niti izlazili po glasačkim mjestima i mijenjali stranke.
    Ali ipak žele postojanje svoje Crne Gore, samo u onom socijalističkom duhu, koji Tebi i mnogima nije pasovao , eto tu je
    kvaka!
    Šurujete i šurovali ste sa onijema koji su nam kao fašisti 1941. – 1945. ovdje nacionalsocijalizam nametali i pobili najmilije zajedno sa domaćim izrodima, koji su skupa utekli na zapad, koji ih je prihvatio, pa sad ponovo zajedno kupusate i skubete, gdje mislite da možete i igrate ping pong i
    ideološke igrice.
    Tko Vas /Te(be) takve ne zna,
    skupo bi Vas platio !
    Ima ne vanka škvare, pa gledamo svoga posla, u se i u svoje kljuse,
    a za “revoluciju”, neka narod odluči!
    Ako će socijalističku, imaju i moju punu podršku, ali mi se pari, da ne hoće, a po Tebi , ne znaju što hoće!
    Dakle i ovakvi “glavari”, za koje ne glasamo, su penicilin i blagodet,
    kako za Risan, tako i za CG !
    Svijetli li tamni vilajet, Gabela ?

 2. Što to zboriš tako ti Boga?
  Mogli su dati sredstva bilo kome ,kome su takođe potrebna ali su ih opredijelili za bolnicu u Risnu.

 3. Naslov ovog teksta je izuzetno uvredljiv i iritantan.
  Naime kako sam vec ranije objasnio opstina Kotor iz Risna putem poreza na nekretnine , boravisnih taksi , najma kupalista itd. itd. dohoduje preko 200 000 eura , svake godine.
  Sramota je da opstina to smatra SVOJIM novcem kojega ce trositi kako ih je volja i nikome nece za to polagati racune.
  Taj novac nije dozvoljeno niti DONIRATI. Donaciju covjek moze dati od necega sta je njegovo privatno vlasnistvo kao npr. mjesecna plata i sl.
  Svrha opstine je da novac koji su im gradjani POVJERILI , usmjerava na opstu dobrobit zajednice.
  Zato zahtijevam od radio “SKALE” da izmijeni ovaj uvredljivi naslov i napisu istinu:
  Opstina Kotor , djelic sredstava koja su dohodovana u MZ RISAN , usmjerila na nabavku bolnicke opreme itd.
  Svako normalan i dobronamjeran ce takvu odluku postovati.
  Narodu ce se itekako dopasti ako opstinsko rukovodstvo donira 10 % od svojih mjesecnih primanja bolnici u Risnu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.