Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u ponedjeljak 11. novembra: Promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 1 do 13, najviša dnevna od 9 do 22 stepena.

U utorak 12. novembra: Umjereno do potpuno oblačno, prijepodne u južnim i centralnim predjelima mjestimično slaba kiša, a u drugom dijelu dana i tokom noći umjerena do jaka kiša, ponegdje i grmljavina u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren do jak južni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 15, najviša dnevna od 12 do 22 stepena.

U srijedu 13. novembra: Promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar pojačan i jak, povremeno na udare i veoma ja, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 18, najviša dnevna od 10 do 21 stepen.

Ponedjeljak 11. i utorak 12. novembar: Biometeorološke prilike su nepovoljne.

UV index: nizak 1 do 2.

PROGNOZA ZA POMORCE za ponedjeljak 11. novembar:

SINOPTIČKA SITUACIJA: Ciklon iz zapadnog Sredozemlja i sjeverne Afike sporo se približava Jadranu.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar jugoistočni, povremeno istočni i sjeveroistočni od 4 do 16 čvorova, tokom noći u pojačanju ponegdje na udare od 25 do 30 čvorova. More 2 do 3, tokom noći 3 do 4. Vidljivost 15 do 20 km. Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore