Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u srijedu 3. juna: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u popodnevnim satima uglavnom u kontinentalnim predjelima mjestimično se očekuje kiša ili kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 16, najviša dnevna od 12 do 26 stepeni.

U četvrtak 4. juna: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje je moguća slaba kiša. Vjetar umjeren, poslijepodne i tokom noći pojačan i jak, ponegdje na udare i veoma jak južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 3 do 16, najviša dnevna od 15 do 26 stepeni.

U petak 5. juna: Pretežno oblačno i kišovito. Poslijepodne i tokom noći mjestimično pljuskovi i grmljavina. U južnim i centralnim predjelima se očekuju dosta padavina. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 18, najviša dnevna od 12 do 21 stepen.

Temperatura mora oko 20 stepeni.

UV indeks visok 7 do 8.

Srijeda 3. jun: Biometeorološke prilike su povoljne.

Četvrtak 4. jun: Biometeorološke prilike su nepovoljne.

PROGNOZA ZA POMORCE za srijedu 3. jun:

SINOPTIČKA SITUACIJA: Polje sniženog vazdušnog pritiska.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar jugozapadni i zapadni od 6 do 16 čvorova, tokom noći će skrenuti na jugoistočni i istočni, i pojačati 20 do 25 čvorova. More 1 do 2, na otvorenom 3. Vidljivost oko 20 km. Pretežno vedro, od sredine dana mjestimično umjerena oblačnost, a u zaleđu Boke Kotorske može biti kratkotrajno kiše ili grmljavine.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore