Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u utorak, 4. avgusta: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, već prijepodne u jugozapadnim i zapadnim, a poslijepodne ili tokom noći u većem dijelu zemlje kiša, pljuskovi i grmljavina. Ujutru na sjeveru ponegdje po kotlinama magla. Vjetar umjeren do jak južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 25, najviša dnevna od 23 do 34 stepena.

U srijedu, 5. avgusta: Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz uslove za mjestimično povremenu kišu ili pljusak i grmljavina. Ujutru na sjeveru ponegdje po kotlinama moguća magla. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 23, najviša dnevna od 18 do 30 stepeni.

Temperatura mora 25 – 26 stepeni.

UV indeks: visok 6 do 7.

Utorak, 4. i srijeda, 5. avgust: Biometeorološke prilike nepovoljne.

PROGNOZA ZA POMORCE za utorak, 4. avgust:

SINOPTIČKA SITUACIJA: U Đenovi se formira ciklon i jako se sporo premješta preko Jadrana, Apeninskog i Balkanskog poluostrva.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar južni i jugoistočni od 6 do 18, na udare od 25 do 35 čvorova, tokom noći će oslabiti. More 3 do 4. Vidljivost 10 do 20 km. Promjenljivo i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u drugom dijelu dana i tokom noći.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore