Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u ponedjeljak 27. januara: Promjenljivo do pretežno oblačno, još tokom jutra ili prijepodneva ponegdje sa padavinama. Vjetar uglavnom slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 3 do 16 stepeni.

U utorak 28. januara: Umjereno do potpuno oblačno, u popodnevnim satima i tokom noći povremeno kiša. U južnim i centralnim predjelima lokalno i pljusak praćen grmljavinom, a na sjeveru u višim planinskim predjelima, i susnježica i snijeg. Vjetar južnih smjerova, od sredine dana mjestimicno umjeren do jak, na udare ponegdje i veoma jak. Jutarnja temperatura vazduha od -4 do 9, najviša dnevna od 1 do 15 stepeni.

U srijedu 29. januara: Umjereno do potpuno oblačno, povremeno i mjestimično kiša, a u višim planinskim predjelima na sjeveru i susnježica i snijeg. Vjetar južnih smjerova, uglavnom slab do umjeren. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 10, najviša dnevna od 1 do 15 stepeni.

Ponedjeljak 27. i utorak 28. januar: Biometeorološke prilike su nepovoljne.

UV index: nizak 1 do 2.

PROGNOZA ZA POMORCE za ponedjeljak 27. januar:

SINOPTIČKA SITUACIJA: Visinska dolina u polju pritiska odmiče ka istoku. U prizemlju polje povišenog vazdušnog pritiska.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar sjeverozapadni, u pojačanju 10 do 22 čvora. Krajem dana vjetar u slabljenju, a kasno tokom noći u skretanju na jugozapadni i južni. More 3 do 4, tokom noći u smirivanju na 2 do 3. Vidljivost 10 do 20 km. Promjenljivo oblačno, povremeno slaba kiša.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore