Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u subotu 4. aprila: Na jugu dosta sunčanih intervala, a na sjeveru uz promjenljivu oblačnost, prvenstveno u jutarnjim satima, ponegdje moguće kratkotrajno slabe padavine. Vjetar sjeverni i sjeveroistočni, povremeno umjeren do jak, na udare veoma jak do olujne jačine. Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 9, najviša dnevna od 4 do 20 stepeni.

U nedjelju 5. aprila: Vjetrovito i promjenljivo oblačno. U južnim predjelima duži sunčani periodi, a na sjeveru vše oblaka, ali uglavnom suvo. Vjetar umjeren do jak, na udare i veoma jak, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 12, najviša dnevna od 6 do 20 stepeni.

U ponedjeljak 6. aprila: Pretežno sunčano. Ujutru na sjeveru moguća kratkotrajno magla ili niska oblačnost. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjeveroistočni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 10, najviša dnevna od 9 do 22 stepena.

UV indeks: umjeren oko 3.

Subota 4. i nedjelja 5. april: Biometeorološke prilike su povoljne.

PROGNOZA ZA POMORCE za subutu 4. april:

SINOPTIČKA SITUACIJA: Formirani visinski ciklon iznad centralnog Mediterana rotira i premješta se prema jugoistoku i istoku. Sa sjeverozapada jača polje vazdušnog pritiska.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar uglavnom sjeverni i sjeveroistočni od 8 do 20 sa udarima od 25 do 35 čvorova. More 2 do 3, na otvorenom 3 do 4. Vidljivost 15 do 20 km. Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore