Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u ponedjeljak 19. februara: Pretežno oblačno, povremeno kiša, a u sjevernim i dijelom centralnim predjelima uglavnom snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjeren, na primorju pojačan i jak istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od -1 do 11 stepeni.

U utorak 20. februara: Pretežno oblačno, u većem dijelu zemlje sa umjerenom do jakom kišom, u južnim i centralnim predjelima je moguća i grmljavina, a na sjeveru u višim planinskim predjelima se očekuju snijeg i susnježica. Vjetar umjeren do pojačan istočnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 9, najviša dnevna od 2 do 13 stepeni.

U srijedu 21. februara: Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, а u višim planinskim predjelima na sjeveru snijeg i susnježica. Vjetar umjeren do pojačan, na primorju i jak istočnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -2 do 7, najviša dnevna od 2 do 13 stepeni.

Ponedjeljak 19. i utorak 20. februar: Biometeorološke prilike su nepovoljne.

UV index nizak: 1

PROGNOZA ZA POMORCE za ponedjeljak 19. februar:

SINOPTIČKA SITUACIJA: Jadran je pod uticajem visinske doline u polju pritiska sa sjevera.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar istočni i sjeveroistiočni, na otvorenom jugoistočni od 8 do 20, mjestimično sa udarima 30 do 45 čvorova. More u jačanju 3 do 4. Vidljivost 10 do 15, a pri jačoj kiši ili pljusku ispod 10 km. Pretežno oblačno, povremeno sa kišom, ponegdje moguć i pljusak i grmljavina.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore