Vrijeme

Vrijeme u Crnoj Gori u subotu 17. novembra: U južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano. Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. Vjetar povremeno umjeren do jak, u jutarnjim i noćnim satima ponegdje na udare i veoma jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 10, najviša dnevna od 1 do 17 stepeni.

U nedjelju 18. novembra: Umjereno do potpuno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana i tokom noći se očekuju padavine. Na jugu kiša, u sjevernim predjelima i susnježica i snijeg. Vjetar mjestimično i povremeno umjeren do jak, na jugoistoku na udare i veoma jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -6 do 10, najviša dnevna od 0 do 16 stepeni.

U ponedjeljak 19. novembra: Umjereno do potpuno oblačno, ponegdje sa slabim padavinama, kiša, a na sjeveru povremeno i susnježica i snijeg. U drugom dijelu noći se očekuju intenzivne padavine, prvenstveno na jugu. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južnih smjerova, a na jugu povremeno umjeren do pojačan sjeveroistočni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 9, najviša dnevna od 1 do 17 stepeni.

Subota 17. novembar: Biometeorološke prilike su povoljne.

Nedjelja 18. novembar: Biometeorološke prilike će se tokom dana pogoršavati.

UV index: nizak 1 do 2.

PROGNOZA ZA POMORCE za subotu 17. novembra:

SINOPTIČKA SITUACIJA: Polje visokog vazdušnog pritiska.

PROGNOZA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 SATA:

Vjetar sjeveroistočni i istočni od 10 do 24, mjestimično na udare od 35 do 45 čvorova. More 3 do 4. Vidljivost oko 20 km. Pretežno vedro, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost.

Hidrometeorološki zavod Crne Gore