Vrijeme je da se postavljanje suncobrana i tendi dovede u red

4
Glavni gradski trg pod šatorima

Zoran Vučinović

Da li se i ovoga ljeta neće moći prolaziti od mobilijara ispred kotorskih ugostiteljskih objekata koji prekrivaju kamene fasade, trgove i ulice, Skala radio je pitao nadležne?

Zoran Vučinović, načelnik opštinske Komunalne policije nam je kazao da je Sekratarijat za urbanizam zadužen za ovu oblast i da je sa predstavnicima ugostitelja dogovoreno da se još jedanput konsultuju o dinamici pravila koja su data Urbanističkim planom starog grada.

Predviđena je standardizacija mobilijara i dovođanje u red terasa, kao i postavljanje vitrina za sladolede na neupadna mjesta.

Prošle godine podsjećamo, upravo su vitrine bile postavljenje na udarnim mjestima glavnog gradskog trga, odakle su štrčale i predstavljale neukus u ambijentu drevnog grada, otežavajući komunikaciju.

Takođe je predviđeno da se suncobrani, posebno velikog formata svedu na mjeru koja će odgovarati ambijentu starog grada i da se unificira njihov izgled na nivou čitavog grada.

Oko sprovođenja zaključaka i eventualnih izmjena UP Stari grad posljednju riječ daće Sekretarijat za urbanizam, a Komunalna policija će u saradnji sa menadžmentom opštine, na terenu odraditi kontrolu i sporovođenje zakona i opštinskih odredbi, kazao je Vučinović.

Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam nam je odgovorila da su ugostitelji starog grada imali rok do kraja februara da dostave eventualne primjedbe i prijedloge vezane za izmene Urbanističkog plana Stari grad.

Do danas ovom Sekretarijatu nije stigao njihov odgovor, pa će Komisija, koja je određena za ovaj posao, otpočeti sa aktivnostima.

Izmjenama urbanističkog plana stari grad precizno su određeni gabariti terasa i mobilijar koji ne smije da ruži sliku grada pod zaštitom UNESCO-a, kako bi se ova oblast dovela u red za predstojeću turističku sezonu, kazala je Vojinovićeva.

4 KOMENTARI

  1. Umjesto da načelnik Komunalne policije izađe pred javnost
    i saopšti koliko je podnio prekršajnih prijava protiv prekršioca
    komunalnog reda, uzurpacije javnih površina po pjacetama, i nedozvoljene muzičke buke, on se hvali podatkom da NIJE podnio nijednu prekršajnu
    prijavu. (?!)

  2. Još će oni nešto izmisliti da do kraja parališu prolazak kroz Kotor. kakvi urbanistički planovi ? ista priča godinama.

    • Ne znam na koji nacin i po kojim pravilima bi odmjeravali jakotu medjusobno ali mislim da bi komunalna policija bila jača. Sto bi kladionicari rekli “iz jedan u jedan” na komunalnu policiju. Ne kladim se jer kako kazu neki ima i stimanih rezultata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].