Vršnjačka edukacija u školama i Savjetovalištu za mlade

0
Droga NE

Snežana Janković

Snežana Stevović-Janković

U kotorskim osnovnim i srednjim školama počele su radionice koje realizuje opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije i to svakog četvrtka za srednjoškolce u prostorijama kancelarije u terminu od 17 do 19 sati.

U susret desetogodišnjici rada i saradnje Kancelarije za prevenciju narkomanije i kotorskih škola koja će se obilježiti sljedeće godine, serdnjoškolci će se ove godine još više angažovati i pojačati aktivnosti, mišljenja je mr. Snežana Stevović-Janković sociološkinja u ovoj  kanceleriji.

Ona ističe izuzetno dobru saradnju sa Savjetovalištem za mlade koje djeluje u okviru kotorskog Doma zdravlja.

Narednog četvrtka će aktivisti Kancelarije sa učenicima iz dvije Osnovne škole “Ivo Vizin“ sa Prčanja i “Nikola Đurković“ iz Radanovića posjetiti savjetovalište, gdje će se realizovati radionica na temu “Zdravlje i zdrava ishrana“ koju su nastavnici inicirali po želji učenika ovih škola.

Radionicu će voditi doktorka Vesna Mačić sa svojim stručnim timom.

Stevović-Janković podsjeća i na projekat podržan od strane donatora Fruli – Venecija – Đulija koji će se realizovati u periodu od naredne godine na temu vršnjačke edukacije uz treninge i različite aktivnosti.

Kada je riječ o edukaciji kadra koji radi u kancelariji za prevenciju narkomanije, 15. i 16. oktobra u opštini Tivat, Uprava za kadrove u saradnji sa Zajednicom opština CG organizuje seminar na temu predstavljanje novog Zakona o upravnom postupku.

Seminar je namijenjen zaposlenima u lokalnoj samoupravi i u kancelarijama za prevenciju narkomanije.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]