Vučinović: Komunalna policija nije zatvorila dio Markata za prodaju ribe

9
Markat - gradska pijaca u Kotoru

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Na adresu Skala radija je stiglo pismo našeg slušaoca, kapetana Đorđa Radakovića, koje u cjelosti prenosimo:

Uvažena Skala radio, kao jedan od najnaprednijih radija na primorju obavještavamo vas da je ponovo prije par dana počeo atak Komunalne policije na zatvaranje gradske pijace – tržnice zvane Markat.

Zatvorili su prodaju sve hrane i zamislite prodaju ribe, kao jednu od najuređenijih prodavnica ribe na primorju, prodavnicu od Guskića, kojoj su se ljeti divili brojni turisti i slikavali se pored nje za uspomenu kao nešto divno, estetski i ekološki.

Znači, gasi se posljednja žila kucavica života Kotora.

Zamislite koliko će ljudi ostati bez posla, a Komunalno preduzeće se može zatvoriti jer je od pijace uvijek živjelo.

Radio Skala, uvijek ste bili na visini zadatka i dužni ste pročitati ovo pismo, kako bi ne samo građani Kotora nego i svi ostali spriječili ovaj zločin prema stanovnicima grada.

Unaprijed se zahvaljujemo

Capt. Đorđe Radaković

Za odgovor smo pozvali Zorana Vučinovića, načelnika kotorske Komunalne policije koji je odgovorio da ova policija nije potpisala nikakav akt niti ima ikakve ingerencije oko gradske pijace.

Nalog za zatvaranje dijela Markata gdje se prodaje riba je dala sasvim druga, državna inspekcija koja je i u prethodnom periodu davala ukaze direktoru Komunalnog preduzeća u smislu prilagođavanja tog prostora prodaji.

“Mi se moramo pogledati u oči i reći da li se na pravi način ulagalo u pijacu za koju se apsolutno zalažemo da treba da postoji u skladu sa sredstvima koja su dobijana od zakupaca”, rekao je Vučinović za Skala radio.

Komunalna policija ni jednim svojim aktom nije učestvovala u zatvaranju tog dijela gradske pijace niti će učestvovati, nevao je on.

Naprotiv, kategoričan je Vučinović, dodajući da će lično kao rukovodilac ove službe  učestvovati u regulisanju komunalnog reda na način i u korist svih građana Kotora.

Komunalne policije davaće mišljenja u pravcu da to bude Markat u pravom smislu, a ne buvlja pijaca.

Potrebno je poštovati i primjenjivati opštinske odluke u smislu organizacije pijace i efikasnije planirati izdavanje lokacija namijenjenih  prije svega kako preprodavanja domaćih proizvoda, takozvane zelene pijace tako i prilagođavanju dijela tržnice prodaji ribe.

Vučinović smatra da ima načina i prostora da se kotorska pijaca upodobi standardima koji su za nju  potrebni.

9 KOMENTARI

 1. Kako se prica po Kotoru tu reba da se postavi
  terasa od Astorie, ssmo probije bedem i eto mu izlaz na pjacu.
  Kad smo dozvolili da zatvore najstariji
  kafic u Kotoru da bi mocnik iz Podgorice
  prosirio terasu neka zatvori i pjscu, a mi cemo samo
  sjedat i gledat.

 2. Prema drugoj, vjerovatnijoj priči, prostor
  Markata je neki silnik nameračio za ugostiteljsku
  djelatnost.
  Kao, biće tu neki pandan kafani “Dojmi”.
  Sve se radi u tajnosti – cito, cito…
  Dislokacija “Markata” je planirana na Trojicu.
  Ona Ćesarova tvrđava debelih zidova ionako zvrji prazna.

  • Prema informacijama bliskim glavnom stožeru i Hans-Georg fon Morgendämmerungu, negira se da postoji tajni zatvor na Trojici za privođenje građana. Saznaje se da je primjena modela Varšavskog geta nad kotoranima u završnoj fazi.

 3. Elitni odred kotorske komunalne policije “Printz Aleksandar” će ubuduće nositi bacače plamena kao standardni dio svoje opreme.

 4. E bas ovaj lik je u ljeto pravio pizdarije i trazio na uvid ugovore koje su pijacni trgovci imali sa komunalnim i cudi se cudu kako su uopste mogli da se zakljuce ugovori zabranjeno je prodaja sve hrane zivotinjskog porijekla na pokretnim zelenim stolovima ispod palmi duz rive nedaju ljudima ugovore nit prodaju ovo vam je i zvanican pocetak zatvaranja pjace-markata

 5. Oli častiti prestat trabunjat moj momče…Što priča ovi policijot???…Svi dobro vidimo đe je zapelo..A Drmak,kao nezna?!…a makica ,sjatka?!…eee…borami sad će on doturu špedit par štrajkača sa merkata,isped općine…eee…e,a možda će tražit malo pineza da se to sve tobože prepravi?!..ugh…majko moja…sprdnje…eee..VIP parking,oliti baštica?!…A drmak šef sale…oli aranžer…zelenila…Tako lijepi moli..oli lepi,ili lipi…sve se zna…dođite naklupicu ispred vrata od grada,da vi šapnemo..i ne laprdajte….pozz makice moje lijepe…

 6. Na kotorsku pijacu nikada nije bio vašar i buvljak niti su se prodavale tantarice, đemperi, đilei, kineska roba i gaće donje.
  Znala se nadaleko poznata zelena pijaca i grbaljska pamidora, škaljarska salata, muljanske gavice, njeguški sir itd .

 7. “Nalog za zatvaranje dijela Markata gdje se prodaje riba je dala sasvim druga, državna inspekcija koja je i u prethodnom periodu davala ukaze direktoru Komunalnog preduzeća u smislu prilagođavanja tog prostora prodaji.”

  “…sasvim druga, državna inspekcija…”
  Ostavi nas g-din Vučinović uskraćene za
  informaciju KOJA JE TO DRUGA DRŽAVNA INSPEKCIJA?
  Neka moćna sila iz Podgorice, zanago.
  To je, izgleda, zlokobni nagovještaj da
  je neki “kontroverzni bizMismen” poduzeo mehanizme
  da uništi 110 godina stari Markat, a taj prostor
  pretvori u unosni privatni VIP parking?
  “Okupacija u 26 slika”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].