Vujanović ne može da traži od Vaseljenskog patrijarha da riješi status CPC

1
Filip Vujanović

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nije u mogućnosti da od Vaseljenskog patrijarha traži da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi potvrdi status koji je imala do 1918. godine.

Vujanović je tako odgovorio na zahtjev Cdu, CP i CDF koje od predsjednika zahtijevaju da riješi status CPC jer tvrde da je naša crkva od 1918. godine “22. eparhija srpske crkve”.

Da Vujanović ne može da se miješa u crkvena pitanja, obavijestio je i mitropolita Mihaila u otvorenom pismu.

“Poštovani Mitropolite,

Otvorenim pismom Crnogorska demokratska unija, Crnogorski pokret i Crnogorski državotvorni forum od mene zahtijevaju da, u susret Vaseljenskom saboru, uputim pismo Vaseljenskom patrijarhu u kome bi tražio da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi potvrdi status koji je imala do 1918. godine.

Polazeći od sekularnog karaktera Crne Gore i odvojenosti države i crkve, te u tom smislu nemogućnosti Predsjednika Crne Gore da se uključuje u pitanje crkve, dostavljam Vam otvoreno pismo sa navedenom inicijativom”, naveo je Vujanović.

Njemu su se prethodno obratile Crnogorska demokratska unija, Crnogorski pokret i Crnogorski državotvorni forum, jer smatraju da crnogorska država nije i ne može biti slobodna, niti je naš nacionalni i državni integritet potpun i zaokružen dok se ne riješi pitanje naše crkve u našoj zemlji.

Dodali su da CPC mora da se potvrdi status koji je imala do 1918. godine, a koji je brutalno ukinut nelegalnim i nelegitimnim odlukama tadašnjih srpskih vlasti, kojima je naša crkva priključena crkvi druge zemlje.

1 KOMENTAR

  1. Sobno bilje naročito podesno za kabinete – ficus elastika.
    Redovno zalijevati i povremeno obrisati prašinu sa listova.Otporan na promaju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]