Vuksanović Stanković: Ako Bećir Vuković izabere Mladića i Karadžića za dobitnike, građanske partije da organizuju akciju prikupljanja smeća

7
Draginja Vuksanović Stanković

Poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović Stanković upitala je danas tokom skupštinske rasprave da li žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade treba da vodi osoba kojoj je Draža Mihailović vođa Trećeg srpskog ustanka.

“Ne bilo koje nagrade, nego nagrade u slavu borbe crnogorskih partizana protiv fašista i domaćih pomagača, od kojih je Draža najpoznatiji”, istakla je ona u Skupštini gdje se raspravlja o izboru članova žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.

Ona je naglasila da neki sa oduševljenjem pričaju o Bećiru Vukoviću, čovjeku koji je sljedbenik četničkog pokreta Draže Mihailovića i Pavla Đurišića.

“Vuković se oštro protivio ulasku Crne Gore u NATO, navodeći da to predstavlja ulazak u pakao”, naglasila je ona, navodeći da je Vuković koji je predložen za predsjednika žirija pogrdno govorio i o sugrađanima islamske vjeroispovijesti.

Draginja Vuksanović Stanković

“Što Vuković misli o Crnogorcima, Albancima, Hrvatima nije pristojno ni govoriti. Zato kolege, nemojte dići ruku za izbor osvjedočenih nacionalista, poznatih po radikalnom protivljenju onoga što znači građansko društvo. Ako Bećir izabere Ratka Mladića i Radovana Karadžića kao dobitnike, onda bi građanske partije mogle organizovati još jednu akciju prikupljanja smeća”,  poručila je Vuksanović Stanković.

Poslanik Demokratskog fronta DF Jovan Vučurović je ocijenio da je Trinaestojulska nagrada i datum koji bi trebalo da nas sve spaja, ali da se zloupotrebljava za šovinističke napade na pojedine članove žirija.

“Bećira Vukovića napada jedna sužena svijest koja ne može da prihvati da Srbin može da bude na mjestu na kome se bilo što odlučuje”, rekao je Vučurović u parlamentu tokom današnje rasprave.

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak kazala je da Crna Gora konačno dobija žiri koji će izabrati nekoga ko će biti najbolji, a ne najpodobniji.

“Neću da umanjim značaj nekih ljui, ali je u zadnje vrijeme sve više bilo onih koji su lovili apanažu istaknutih kulturnih radnika jer su dobijanjem nagrade imali priliku da ostvare doživotnu apanažu. Raznorazni likovi koji su se gurali preko partijhskih veza došli do nagrada da bi na državnim jaslama primali nezaslužen novac. Umanjili su vrijednost ove nagrade, a i onih koji su je zaista zaslužili. Sad imamo raznorodan žiri koji će iznjedriti najbolje rješenje. Predloženi predjsjednik, ima briljantan um koji se sjajno izražava, iako se ne slažemo ideološki”, rekla je Bošnjak uz ocjenu da žiri predstavlja “Crnu Goru u malom”.

Srđan Pavićević iz koalicije “Crno na bijelo” istakao je da je Vuković bio oponent kompletnom režimu.

“Upravo takvi ljudi treba da budu u ovakvim žirijima, da budu korektivni faktor i da nas upozore ako zastranimo”, istakao je Pavićević.

cdm

7 KOMENTARI

  1. ..”AKCIJU PRIKUPLJANJA SMEĆA”..-U NAMETNUTOM RATU NA KONAVLE I DUBROVNIK.. “P0BIJEDITI I UNIŠTIIT USTAŠE ..ZA NAVIJEK”
    PROROK”ZAPISA …:NA “TV POLITIKA”-NA TERAZIJE U BIOGRAD NA VODI-199O/1991 GODINE..”? “PROROK(OVA SE NE PO)RIČE”?

  2. On nekoga da opomene.Pavićeviću znaš li što zboriš? A nema včćega zastranjivanja od vas apostola i njihovih pristalica. Jadni ste i zato padate.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.