Vuksanović-Stanković: Antigrađanska, antievropska i anticivilizacijska politika osuđena je na poraz i u CG i Srbiji

2
Draginja Vuksanović Stanković

Nakon što je premijer najavio smjenu ministra pravde Leposavića zbog nepriznavanja genocida u Srebrenici, krenula su reagovanja prosrpskih partija u Crnoj Gori. Demokratski front je otvoreno stao u odbranu ministra pravde. Njihova izjava da Leposavić neće biti smijenjen zbog stavova koje dijeli svaki Srbin u Crnoj Gori poruka je koja treba da zamisli.

Dešavanja u Beogradu, protesti ispred crnogorske ambasade, napadi srbijanskih medija, srbijanskog predsjednika Vučića, pojedinih ministara i političara, protesti podrške u pojedinim crnogorskim gradovima i pritom nepoštovanje mjera zaštite od koronavirusa izraz su odnosa Srbije i većinskog dijela crnogorske vlasti prema genocidu u Srebrenici.
Skala je pitala poslanicu SDP-a Draginju Vuksanović Stanković kako tumači reagovanje većinskog dijela vlasti u Crnoj Gori i one u Srbiji, na čelu sa predsjednikom Vučićem?

-Nevjerovatno je da danas, 26. godina od Srebrenice postoji neko ko negira zločin genocida i da postoje subjekti koji na takvom jednom anticivilizacijskom stavu okupljaju gradjane. Posebna tema su opasne i bestidne interpretacije nekih javnih aktera da se kroz priznanje genocida kaznjava cijeli narod i proglasava genocidnim, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je objasnila da gradjani imaju pravo da se okupljaju, ali je nedopustivo da se salju poruke kojim se negira genocid. To ne moze biti u duhu Crne Gore koja želi da ide naprijed i da jasno osudi zločinačku ratnu politiku 90-ih, suoči se s prošlošću i bude članica EU.

Što se tiče vlasti u Srbiji, ona, objasnila je poslanica SDP-a vodi politiku na reinkarniranoj velikodržavnoj matrici i njena reakcija stoga ne čudi. Oni Crnu Goru doživljavaju kao svoj posjed i zato je svaka odluka CG koja se ne sviđa zvaničnom Beogradu nekakva izdaja kojom oni nijesu”oduševljeni”.

Već viđeno u bliskoj prošlosti i ta politika će u finalu doživjeti poraz i u Srbiji i u Crnoj Gori jer je antigrađanska, antievropska i na kraju anticivilizacijska, zaključila je Vuksanović-Stanković.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]