Vuksanović-Stanković od Sekulovića tražila da se izjasni povodom dvojnog državljanstva članova Vlade

0
Draginja Vuksanović-Stanković

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića podatke o aktivnostima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo nakon informacija da dva člana Vlade Crne Gore imaju i državljanstvo druge države, suprotno zakonu.

“Podsjećamo da je NVO aktivista Srđan Perić u televizijskoj emisiji iznio podatak da su dvojica ministara u Vladi Crne Gore državljani druge države gdje imaju i pravo glasa, a kako se niti ti ministri, niti Ministarstvo unutrašnjih poslova nijesu oglasili da potvrde ili demantuju tu tvrdnju, tražimo od ministra Sekulovića da obavijesti javnost o upravnim aktivnostima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo ovim povodom. Nepotrebno je objašnjavati koliko je značajno da građani imaju tačnu informaciju o javno iznijetoj tvrdnji da članovi Vlade krše zakon”, navodi Draginja Vuksanović-Stanković.

Koliko je važno da utvrdimo da li pojedini članovi Vlade krše zakon, kako kaže Vuksanović-Stanković ,važno je da građani imaju i informaciju i o ponašanju Ministarstva nakon nakon iznijetih optužbi da je prekršen zakon, pa pozivaju ministra Sekulovića da javno objavi sve preduzete aktivnosti, kao i vrijeme kada su preduzete, kako bi vidjeli da li resor kojim rukovodi primjenjuje zakon jednako prema svima, ili štiti Sekulićeve kolege iz Vlade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]