Vuksanović Stanković: Vlast se bavi samo trgovinom foteljama kroz besprizorne svađe

1

Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Mara Babović

SDP poziva predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da hitno nastavi parlamentarni dijalog vezano za pravosudne reforme i tako pruži konkretan doprinos ispunjavanju preporuka iskazanih u godišnjem Izvještaju EK za Crnu Goru, da se ova pitanja rješavaju kroz širok međupartijski dijalog i konsenzus, saopštila je poslanica te stranke, Draginja Vuksanović Stanković.

– Nakon skoro godinu dana potpune uspavanosti Parlamenta po pitanju deblokade pravosuđa nedavno smo imali prvi sastanak u okviru parlamentarnog dijaloga, ali nakon toga izgleda da je ovaj proces opet ušao u stanje pune hibernacije – kazala je Vuksanović Stanković.

Posljedica toga je, dodaje on, da imamo status kvo i prepucavanje unutar vladajuće većine, umjesto da radimo na rješavanju ovog pitanja i intenziviramo proces širokog “međupartijskog dijaloga”, kako to sugeriše EU.

– EU jasno markira u svom izvještaju da za ovih godinu dana nije urađeno ništa u oblasti pravosuđa, da nijesu ispoštovane ni preporuke Venecijanske komisije oko tužilačkog zakona, a posebno su pozvali da se i proces imenovanja Tužilačkog savjeta ostvari kroz “široki politički konsenzus”. Takav konsenzus je u punom duhu Ustava koji propisuje kvalifikovanu većinu za ključne pravosudne funkcije, i jedini je put, kako nam sugeriše EU u svom Izvještaju, da se spriječi neprimjereni politički uticaj na pravosuđe u cjelini – kazala je Vuksanović.

Ističe da vlast, umjesto da se bavi evropskim i reformskim napretkom države, jedino čime se bavi je trgovina foteljama kroz besprizorne međusobne svađe.

– Epilog takvog igranja državom je nikad lošiji EU izvještaj i zaustavljen evropski put Crne Gore. U iskrenoj namjeri i želji da ih probudimo iz osjećaja samodovoljnosti i pune posvećenosti procesu grabljenja funkcija, čime urušavaju kompletan sistem državne administracije, što je takođe evropski konstatovano, još ih jednom pozivamo da se uozbilje i pokrenu dijalog kao jedini način izlaska iz političke krize bez presedana – poručila je poslanica SDP-a.

pobjeda

1 KOMENTAR

  1. !”Gospođo Vuksanovć-vješti goru
    lomi-nevještoga gora slomi”!

    Vlada nova u hodu se uči-za razliku od vašeg Ranka,”Počašćenog prešednika” dok trajete-je znao-uzet penziju od 2.ooo eura-“po nepostojećem zakonu-u Zemlji u kojoj su Zakoni i Ustav u rangu sa toaletnim papirom-za čišenje “sjediobraza”?..I nikome ništa?

    Malo je čudno-da Vama profesoru Pravnh nauka-promaknu ovakve greške (lopovluk-o trošku prevarenog naroda?!..Koji svakodnevno gledate u vaše ZRCALO-misleći da je to taj profilisani narod?..Na žalost Vi samo sebe glesate u ZRCALO-što bi Njgoš reka..?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.