Vuksanoviću prijete i šalju četničke pjesme: “Prijavio sam slučaj policiji, stvoren ambijent koji ohrabruje ovakve pojave”

45
Adrijan Vuksanović

Predsjedniku Hrvatske građanske inicijative (HGI), poslaniku Adrijanu Vuksanoviću upućene su prijetnje preko društvene mreže Facebook.

Korisnik sa profila “Nikola Peraš”, za koji još uvijek nije utvrđeno da li je lažan, poručio mu je “Pripazi se Adrijane”, a Vuksanović je slučaj prijavio nadležnim organima.

Lider HGI je, u izjavi za Aktuelno, kazao da “misli da su prijetnje upućene na nacionalnoj osnovi”, ističući da ovo nije prvi put da dobija poruke prijetećeg sadržaja.

“Nije prvi put da mi se putem društvenih mreža prijeti, samo do sad nijesam htio da se medijski eksponiram. Ali kako je stvoren ambijent koji ohrabruje ove pojave smatrao sam da pored državnih organa moram obavijestiti i javnost. U svim dosadašnjim slučajevima Uprava policije je brzo i efikasno reagovala i ubijeđen sam da će ovoga puta biti tako”, kazao je Vuksanović za Aktuelno.

45 KOMENTARI

 1. Zločine u Boku kotorsku su jedino vršile
  četničke postrojbe kao saradnici fašista
  od prvog dana okupacije
  A vrhunac četničkog nasilja i zločina
  je masakar u Bogdašićima od strane
  grbaljskih četnika.Mnogi od zločinaca
  koji su počinili ovaj zločin su pobjegli u
  Ameriku i nikad nisu odgovarali ili bili osuđeni
  za taj zločin u Americi niti izručeni Jugoslaviji.

 2. ..VAŠI GORNJI “rukopiši-blejanja”-MNOGO GOVORE(POSLIJE 32 GODINE!!!) O VAMA I VAŠEMU IDIOTSKOME-NEONACISTIČKO FAŠISTIČKOM PONAŠANJU -1988-1989-1991-1992-1999 godine(ISKREN DA BUDEM I OVE DANAŠNJE “LITIJE” SU RET/PE/R/O/SPEKTIVA VAŠIH PASANIH SRAMNIH GODINA!!!)-PRILIKOM “ISPRAVLJANJA NEPRIRODNIJE GRANICA”~~~((STIMANOSNIMANE OD KASAPINOVIH PION-ira…sa prostora današnje neovisne Crne Gore-90 GODINA.KRVAVOGA- VAŠEGA XX vieka)~~~..Na Konavle i Dubrovnik i dalje.diljem SFRJ-liši Slovenije i Makedonije…!!! I NEKA VAM BUDE OBAVEZEA-PRJE STEPINCA-I OSTALIH- ČIJIM IMENIMA- “PERETE SVOJE U KRVI LJUCKOJ UMACANE” BIOGRAFIJE..DA SE MOLITE ZA OPROST-OD BOGA (u kojeg vjerujete?) VAŠIH PAŠIH DUŠA-ZA ONE VIŠE OD 105 HILJADA BOSANACA I HERCEGOVACA-SVIH VJERA I NACIJA..KOJE STE LIKVIDIRALI OD 1991 DO 1995 godine(I PLUS ONIH :NA DESETINE HILJADA UBJENIH I RANJENIH LJUDI DILJEM SFRJ!!! PREDVOĐENIM MOJIM KU/M/ČETOM-KASAPINOM I GROBAROM SA DEDINJA I NJEGOVOM LEVOM -TRORUČICOM MoMiMarvići-ma…!!!

  NA ULTIMU OD ULTIME-NADAM SE-DA SE NE LJUTITE ŠTO SE NE POTPISUJEM NA OVE VAŠE “KRVAVE BIOGRAFIJE”! U NADI DA STE NAUČILI MOJE “PISMO”- VAŠEG 0OBRAZA-DUŠE I TIJELA-ŽIVOTINJSKOG-A NE BILJNOG PORIJEKLA (HIBRID-a)…?!!!

 3. Vuksanoviću je zapamćeno da je glasao za donošenje koruptivnih zakona – Zakona o uređenju prostora i Zakona o slobodi veroispovesti.

 4. Protiv sam svake diskriminacije, posebno prema manjinama. Ali gospodine Vuksanovicu, Vi u Parlamentu Crne Gore, branite Pavelicevog biskupa koji je podrzavao NDH, ustase i jedini logor na svijetu za djecu, Jasenovac. Stepinac nikada nece biti svetac, to ni Vatikan ne zeli, jer je blagoslivljao ustaske koljace, prekrstavao Srbe i bio klerofasist. A u Jasenovcu i NDH stradali su i mnogi Crnogorci. To Vam nije trebalo, u Njemackoj niko ne hvali Hitlera u Parlamentu. A, ovo je Balkan, morate paziti na izgovorene rijeci u Parlamentu i znati uvijek istinu, u manjini ste, zato trebate biti posteni i istinoljubivi, a ne hvaliti Pavelicevog ideologa.

  • Promjeni izvor informacija, procitaj jos nesto u zivotu osim kurira… doce vrijeme kad ce se konacno ispraviti te klevete i lazi koje su sluzile kao gorivo velikosrpskoj ideologiji, kako ona propada tako se i te lazi polako tope… obrazuj se malo procitaj jos nesto osim komunistickih manifesta pa onda daj sud

   • Zalud Alojzije trčkaraš pacovskim konalom, Branka je u pravu!
    Pročitaj i skini u pdf-u :
    “Agonija i slom NDH”, od
    Milana Baste !

   • Procitaj Magnum Crimen, Viktora Novaka (Hrvata) I knjigu talijanskog fratra Alesandra Rangelija, Stepinac, krvnik i zlocinac. Necu ti predlagati da citas sve ono sto je u evropskoj i americkog stampi napisano o Stepincu, o pismima koja je slao Pavelicu i Hitleru, i o ulozi Pape Pija 13 I saradnji sa Stepincem. Procitaj knjigu Darka Kacige iz Dubrovnika o Stepincu koljacu djece u Jasenovcu. Kaciga je ziv i zdrav a procitaj koju knjigu Tvrtka Jakovine i Hrvoja Klasica. Sve su Hrvati objektivnosti radi, jer svi Hrvati nisu ustase, ali Alojzije Strepinac jeste. Alojzije, ne uzimaj ime zlocinca kao svoje i ne hvali klerofasizam, ovo je 21 vijek, srami se nepismeni provokatoru, a Kurir je tvoj akademski nivo. Malo sam podalje o Kurira i Balkana, srecom.

    • Branka, nije papa Pio 13, nego 12.,
     tj. ex kardinal Pacelli.
     Mali lapsus, ali sve dr. izvrsna bibliografija, treba dodati i
     knjigu :”Pacovski kanali” i sijaset domaćih i stranih knjiga o
     Jasenovcu, Jastrebarskom, Sisku,
     otoku Rabu i dr. jamama i stratištima, ne treba zaboraviti ni
     Buda Simonovića, “Ognjena Marija
     Livanjska”!
     A što se samog Tivta tiče, kod
     NDH literature postoji periodični list sa slikom malodobne djevojčice od oko 3 god. slikanoj
     u ženskoj ustaškoj odori, sa
     podignuton ručicom, na barci u
     “Tivatskim vodama”!
     Poenta je, koji su monstrumi odnjihali ovu djevojčicu u klero-
     fašističkom duhu ?
     Poznato je ko je ova mala i njena daljnja biografija!
     Izgleda da ima još ovakvih, desno
     i ušasto inklinanih, ovdje , među Nama, zna se ko ih je tome
     podučio, kao i onda, ali, kao i 1941. tako i sada, takvi elementi ne mogu naći uporište u svojim naumima, uprkos izprepletenosti
     sa nekim nosiocima vlasti !
     Njihova aktivnost se pomno prati
     jednako kao i ovih četničke i dr.
     provenijencija, koji raspiruju
     mržnju i netrpeljivost.
     Često takvi elementi i zajedno djeluju, iako su vjerski, rasno i
     ideološki na suprotnim stranama!
     Pozivaju oni jedne dr. na druženja i sijela!

  • Bravo Branka! Sve je receno. U Kanadi u kojoj zivim, ako bi neko pohvalio dokazanog ratnog zlocinca i njegove ideologe, dobio bi dugu zatvorsku kaznu. Ali nazalost, Crna Gora je jos u 10 vijeku, pa je dozvoljeno bez kazne hvaliti Hitlera, Pavelica, Stepinca, Artukovica I slicne zlikovce, koje je osudio civilizovani svijet. A ti Vuksanovicu, kao Hrvat iz Crne Gore, (Boke Kotorske) stidim te se I sramim.

   • Da li je suđeno Popu Đujiću, Milošu Kovaču ,itd koljačima u Americi
    Jugoslavija je poslala svu dokumentaciju ?

    • Nije im sudjeno u Jugoslaviji., jer Amerikanci ne izrucuju ljude koji nisu zlocinci, ali izrucuju one koji jesu, izrucili su npr. Artukovica. Pop Djujic i ostali su bili americki ugledni gradjani, a cetnike je odlikovao americki predsjedniok Truman, kao antifasiste. Inace u zapadnim civilizacijama, cetnicki pokret se smatra saveznicima sila pobjedcnica u II svjetskom ratu, lako je provjeriti. Na drugoj strani su Hitler, Gering, Pavelic, Kvaterniuk, Stepinac i ostali. Da, Amerika je spasila cetnike od komunistickog diktatora Josipa Broza.

     • Funjaro četnička
      Amerikanci bi odlikovali I đavola ukoliko bi bio protiv komunisti
      Pišeš neistine funjaro četnička
      Što nisu četnici pobjegli u pravoslavnu Rusiju ako su bili antifašisti funjaro ?
      A zna se da rusi najdebli kraj izvukli
      Ti tvoji “antifašisti” kukavice četnici bi završili ispred ruskog streljačkog voda
      Ti si štovatelj četnika I njihovih nedjela a ne antifašista
      Funjaro….

     • Dobar pokušaj laganja, Miloš Kovač je u Boki okrvavio ruke na svim stranama sa svojim letećim odredom, zato je i uteká , ka bidzin, zalud je turirao motorom po Risnu i vijao kamom mulariju.
      Bili su “njegovi” s njim u pohode po Vrmcu , sa dr. “oštračima noževa”,
      iz Grblja i Vasojevića, njih oko 150 !

     • Budaletino, cetnici su i DANAS u citavom zapadnom svijetu antifasisti, saveznici Amerikanaca i Britanaca u II svjetskom ratu. Drugo, Amerikanci su izrucivali ratne zlocince i komunisticki zemljama, kao Artukovica i Sakica. Pogledaj kako cetnici paradiraju ulicama Amerike i Australije za dane najvecih americkih pobjeda. I sjeti se da je De Gaule odlkikovao generalu Drazu, najskolovanijeg jugoslovenskog oficira, za razliku od bravara Tita, zbog koga nikad nije dosao u Jugoslaviju. I sto sad, odgovori mi lazima, jer drugo ne mozes, splacino.

  • Gospodine? Gospoda ignorišu neznavene niti se boja ako su pravi pred Bogom…ovaj izopsteni nije ni g od g..🐂

 5. ..PRVOBORCI SPASIOCI~~~ IZ STAROGA GRADA KOTORA(“fetivi crnogorci”)U BORBENIM REDOVIMA “MOG KU/m/ČETA” KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA~~~ DUBROVAČKE “EPOPEJE-1991-1992-1999.godine?!…U ISTORIJI ZAPISANO..”KAK ISPRAVLJANJE NEPRIRODNIH GRANICA NA KONAVLE I DUBROVNIK,,I SPAŠAVANJU SRPSTVA I KOSOVA…”?!
  NA ULTIMU OD DULTIME…U OVE BLAGE DANE-POZDRAV SVIM “PRVOBORCIMA SPASIOCIMA SA I BREZ V/m/ULINOVIH medalja i sablji”..OD DEZERTERA Jola Drinjaka,penzionera iz Prčanj…!!!

  • Jordanizacija Jolova je u stvari kužina,
   stvorena upravo da bi se u svako doba u njoj tiskale raznorazne osobe, kako
   nekad, tako i sada, pripremajući svaka za svoj račun najrazličitija jela, ko čisteći grašak, ko praveći preliv za linjak, svi nešto dopravljaju, kuvaju i jedu, pa onda odlaze a za njima dolaze drugi, od rane zore do kasno u noć.
   Jole radi i po vrtovima, kod njega se mogu izučiti sve tehnike kalemljenja oskoruša .
   Nije on više za komitet i partijske zadatke ……

   • …KAD OD VAS MOGU OČEKIVATI ODGOVOR (SVE STE PRISTOJNE ROKOVE PROBILI)-DA LI JE I KAD JE POTONJI PUT BORAVIO(ako nije strogo pov -od kužine tajna?) NA “žurku” u “Perper” SLAVKO PEROVIĆ-LEGENDARNI VOĐA CRNOGORSKOG LIBERALNOG SAVEZA-PARTIJE CG(mrzitelji vašega DrPiSveta i Mila Đukanovića!!!) I DRUŽINA NA HIBRID-priganice…?

    • Slaba priča jole, mi ijemo Titove štrukle i Risanske makarule,
     crvenoga advokata.Znaš li kojega?
     Ostavljamo Tebi bljutave priganice i Dobrotsku (siromašnu!) tortu !
     Jole trala la la šu(ckoru!) !

     • …KRIMINALACA SA DUBROVAČKOG RATIŠTA…TOVAR-IŠ BUĐ ONI…JA IMAM ORIGINAL RJEŠENJE PREŠEDNIKA SO KOTOR:BROJ:O!-4375- OD 1.studenog.1991 GODINE-KAD SAM NA SVOJU RUKU-RIZIK “”UTEKAO IZ VAŠE ODBRANE”-SRPSTVA I KOSOVA-KAO I PROMJENA “NEPRIRODNIH GRANICA NA KONAVLE I DUBROVNIK-KAKO IH ONDA NAZVA-TADAŠNJI MOJ ŠEF-MINISTAR VOJNI-DANAŠJI SUVEREN-OVE VAŠE-A NJEGOVE PRIVATNE DŽAMADANHIRIJE….KOJEGA BRANE HIBRID-i(ŽIVOTINJE-TVOROVI!)BUĐ NI I OSTALA LA MERDA OD LA MERDE…!!! Da,,da tra la laj BUĐ ONI okoćeno pašče-paščad (pr)ovjereni na Konavle i Dubrovnik 1991-1992 godine….

     • Jordane pa Ti si unutrašnji, hibridni AGRESOR, odgojen na livadama Glavatičića, grbaljskog buržuja V.L.!
      Utekà si jer ti je bilo usko, u
      širokim gaćama, iako si se kod Josipa busao, napušti Ti među prvima domovinu, a evo mi ne skrenusmo ni do sada, iako Nas mećeš da smo bili, đe nijesmo,
      fulaješ, kao i do sada.
      Ne branimo Mi , Tvoga šefa, nismo ga ni birali, ali Crnu Goru
      od Tebe ośedlanog tovara, svakako i uvijek, za navijek.

 6. Kao što su Hrvati vazda davali svoj doprinos stabilnosti u CG, tako sam siguran da će i g. Vuksanović kao i do sad odradit to kako treba. Ovakve stvari nam ne trebaju, ni ove prijetnje ni fake news svih vrsta. Narod u CG nije glup da zbog nekih vanjskih interesa ugrozi svoj mir.

   • Ljuta mantanjuta
    1918.su crnogorce” spasili” srbijanci
    Ubijajući žene djecu starce crnogorskih patriota
    Ljuta mantanjuta

    • A dje si to procitao…?
     Zamijenio si godine jer su samo komunjare ubijale bez sudjenja i nikad se nisu pokajali…

  • “NA LIVADE U Glavatliće VL…ČIIJI JE SIN-VOJIN… BIO MINISTAR U VAŠOJ VLADI MILA ,SVETA,FILIPA ..ODGOVORAN ZA INPORT STRUJE I PRIVATIZACIJU..JA,JAAAA ..SAMO TI BLEJI BUĐ ONI-LITIJE SU UZ VAS KA I 1989 GODINE-KAD VE VODIO KASAPIN I GROBAR SA DEDIJA…SAMO POLAKO-ODMORI, E TI OVI DANI TVOG-VAŠEG BLEJANA LIČE NA HIBRTIDNU ABlejaicu…1988-1989-KAD STE SPAŠAVALI SRPSTVO I KOSOVO I ISPRAVLJALI !NEPRIRODNE GRANICE NA KONAVLE I DUBROVNIK…!!!

 7. Gospodine Vuksanoviću, ne obraćite pažnju na ove osobe, baš kao što niste ni obraćali na onaj zoološki vrt koji Vas je htio omesti u Skupštini. Samo tako napred!

  • Auu, što se čini Ivane, đede Jure je đipao po Ercegovačkim škrapama,
   sramotnog đetića ti sokoliš, a i izbor
   njega daje “jasnu sliku” o članstvu HGI!
   Još će toga isplivati, ha, ha , ha !

 8. Ne znam samo od čega da se pripazi? Čovjek je svoj na svome, ne krije se iza interneta, a ovaj Peraš je obični trol.

 9. Ajde ne laži. malo propagande da izvučeš stranku iz ponora. Bolje da se baviš kadrovima koji ti vode stranku, nego đto lažeš.

 10. A ko je i kako napravio “ambijent”, retorikom u skupštini, oko osuđenog
  zločinca (ili sveca?) Stepinca!?!
  Poznat je okolini po rigidnim klerikalnim stavovima, pa slijedi “reciprocitet” , kao u diplomatiji!
  Mogao je i može umjerenije, a neće, pa sada čemu ova jadikovka!?!
  Dakle, ne treba pilati narod preko TV-a,
  bezpotrebno, mada svakako nisu prihvatljive ni prijetnje, bilo čije, kao ni tenzije , koje iz toga proizilaze !
  Nastaviti odmjeren i razložan suživot i dijalog, bez nacionalnog i vjerskog
  ekskluzivizma i euforije , bilo kakve vrste !

 11. Pa uglavnom se sa tobom rugaju, i to upravo Tivcani, sto pokazuje i broj glasova koji su ti zadnji put dali, pa ce se opet morati aktivirati Hrvati iz Pljevalja i Andrijevice. Ne zaboravi da si javno dao podrsku HDZ ekstremnom krilu koje je bas neki dan dobilo samar u sred Zagreba i sirom Lijepe vase.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]