Vulović tvrdi da nije NN osoba koja divlje gradi na obali

2
Špiro Vulović

Od aprila do oktobra ove godine, Dnevne novine ne mogu ući u trag osobi koja gradi pontu na dijelu kotorske obale, u Kostanjici, zbog čega ovaj nelegalno sagrađeni objekat još nije srušen, iako je rješenje o rušenju donijeto još u aprilu.

Iz Uprave za inspekcijske poslove je Dnevnim novinama saopšteno da se radi o objektu na državnom zemljištu, čiju je gradnju 12. aprila prijavilo Morsko dobro, ali da se nije moglo ući u trag investitoru, zbog čega je rješenje o rušenju (donijeto 24. aprila), glasilo na NN lice.
Ko je vlasnik ponte, za državni organ je i dalje nepoznanica, ali građani Kotora koji su se obratili Dnevnim novinama tvrde da je investitor potpredsjednik kotorskih Demokrata Špiro Vulović, te da zbog toga opština navodno ne saopštava identitet vlasnika nelegalnog objekta.

 

Dnevne novine su se obratile Vuloviću, upoznali ga, prvo u telefonskom razgovoru, a kasnije i kroz pitanja upućena mejlom, o čemu se radi, obavijestili da nećemo objaviti informaciju bez njegovog komentara, da bi nam stigao sljedeći odgovor koji objavljujemo integralno:

“S obzirom da, kako kažete, imate informaciju, valjda ste dobili informaciju, jer ista se dobija a ne ima, od građana Kotora, znači više njih, pa je čudno da više njih informacije šalje vama umjesto institucijama sistema koje im mogu ponuditi sve relevantne odgovore. Volio bih da budete toliko profesionalni i ažurni i da konačno otkrijete i objavite ko je NN osoba koja je gradila pontu na lokaciji u Kostanjici, za koju je izdat nalog za rušenje. Na vašu veliku žalost, kao i žalost vaših informera, ja nijesam ta osoba”, kazao je on.

Potpredsjednik kotorskih Demokrata je izgleda zaboravio da je on javni funkcioner i da poziv na ažurnost i profesionalnost treba da uputi onima koji vladaju Kotorom, i koji pola godine ne mogu da utvrde identitet osobe koja nelegalno gradi.

Upravo zahvaljujući takvom odnosu prema državnoj imovini, potpredsjednik kotorskih Demokrata može da se osjeća lagodno, čak i pod uslovom da je, kako to tvrde Kotorani, vlasnik ponte koja niče uprkos rješenjima o rušenju.

 

Morsko dobro ponovo upozorava

Morsko dobro se 19. septembra ove godine ponovo obratilo Upravi za inspekcijske poslove obavještavajući inspektore da je dio na lokaciji Kostanjica već betoniran, da se gradi ponta i da je postavljena skela u moru, “radi daljeg betoniranja”.

Na pitanja Dnevnih novina, iz Uprave za inspekcijske poslove je odgovoreno:

“Inspektor zaštite prostora, postupajući po inicijativi JPMD broj 0401/2017-4425 od 12.04.2017. godine, donio je Rješenje o rušenju broj UP I 0401/2017-620 od 24.04.2017. godine za pontu na kat. parc. 50/1 KO Kostanjica dimenzija cca 8x8m, koja je tada bila u izgradnji.

Ponta je izgrađena na državnoj imovini, a investitor nije identifikovan, pa je rješenje donijeto na NN lice. Rješenje nije izvršeno, a ponta je u međuvremenu završena. Administrativnom izvršenju će se pristupiti u narednom periodu u skladu sa dinamikom Plana uklanjanja objekata i finansijskih sredstava opredijeljenih za tu svrhu.

2 KOMENTARI

  1. A što da se radi dražesni Škaljar i..šest glave određuje blizina mora…oliti majka prijerda? Pa zato ovizi iz i uz more imaju okrugle glave-vajane na sunce i ponte! Za razliku od tvoje -vaše klepane po kalupima za bekice i koze, pa imate dugoljaste tabule raze-prijeroda vam je šest izbešestila -dražesni Škaljaru i..ostali slični tebi- sa pašnjaka pitomog ispašista VRMAC i VISOVA ŠKALJARA-e b o…sve lješi od lješega roda i škaljarskoga poroda ?!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]