YU Briv kupio risanski hotel “Teuta”

0
Hotel "Teuta" u Risnu

Kompanija YU Briv iz Kotora je novi vlasnik hotela “Teuta” u Risnu.

Ona je jedina dostavila ponudu na 17. oglas za kupovinu risanskog hotela, koji je bio vlasništvo Hotelskog turističkog preduzeća “Onogošt” iz Nikšića.

Stečajni upravnik Dragan Smolović je kazao da je firma YU Briv uredno i blagovremeno dostavila ponudu, da su svi uslovi ispunjeni, da je licitacija završena, a da će stečajna uprava o prodaji odlučiti u roku od tri dana.

Dakle, sumnje više nema.

YU Briv je “Teutu” kupio za 6.51 milion eura.

Hotel “Teutu” je kupila porodična kompanija koja je prisutna na tržištu Crne Gore preko 35 godina. Pretežna djelatnost je izgradnja objekata niskogradnje, visokogradnje i hidrogradnje.

Kompanija je na sebe skrenula pažnju kupovinom građevinske firma “Izgradnja” i Fabrika gumeno-tehničke robe “Bokeljka” za preko deset miliona eura, čime su stvoreni preduslovi za razvoj kompanije u oblasti građevinarstva.

Hotel “Teuta” je bio interesantan za kompaniju YU Briv iz više razloga.

Osnovni je što je Crna Gora prepoznata na turističkom tržištu Evrope i svijeta, kao zanimljiva i atraktivna destinacija sa brojnim komplementarnim prednostima.

Risan, grad Ilirske kraljice Teute, po kojoj je hotel dobio ime baštini bogatu kulturno istorijsku tradiciju ali i resurse koji nijesu dovoljno iskorišćeni.

Kompanija YU Briv ima veliko iskustvo u oblasti turizma.

U njihovom vlasništvu je luksuznih apartmanski blok u tivatskom naselju Đuraševići.

Kompanija je ponosna na izgradnju reprezentativnog hotela “Regent” u Marini Porto Montenegro koji je primjer kako domaća opetariva može da se uhvati u koštac i sa najloženijim građevinskim zadacima koji zahtijeva visokoplatežni turizam.

YU Briv namjerava da u saradnji sa poznatim turističkim operatorom, uloži 14-18 miliona eura i na taj način “Teuta” postane hotelski brend sa četiri zvjezdice.

Novi hotel “Teuta” stvoriće uslove za otvaranje novih radnih mjesta, posebno nezaposlenih mještana Risna i kotorske opštine.

Po riječima menadžmenta Kompanije, neiskorišćeni potencijali, posebno zaleđa će se staviti u funkciju, što će biti značajan doprinos prosperitetu Risna, opštine Kotor i Crne Gore.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].