Za đecu su postala opasnost igrališta za njih pravljena

3
Ovo je mjjeseto postalo opasno za đecu

Šetajući Kotorom u jučerašnjem prijepodnevu, pažnju smo posvetili dječijim igralištima. Uglavnom izgledaju kao Hirošima i Nagasali nakon nuklearne katastrofe na kraju Drugog svjetskog rata. Da li je moguće da se toliko brinemo đe se igraju naša đeca, đe razvijaju svoju kreativnu misao, đe će se socijalizovati i nadgrađivati svoju društvenu potrebu. Na ostacima ljuljaški, polomljenih tobogana, uništenih vrteški svakako neće. A upravo to srijeću kada izađu ispred zgrada u koje žive. Nakon zatvorenog prostora, nadaju se onom drugom, širokom, đe uzimaju vazduh za razne igrarije. Onaj na kome neće biti psećih izmeta pored uništenog mobilijara koje je neko postavio kada mu je, valjda za neke izbore trebalo. To tako ne može niti smije.
Gledali smo kako đeca uzimaju daske od polomljene klupe u Škaljarima pa ih slažu uz polomljenu plastičnu igraonicu, koja je istina to nekada bila. Tu je sve očerupano, ali dječija mašta može svašta. Pa kad neće stariji o njima misle, misliće oni sami.
A mi ćemo se baviti i sjutra ovom temom i nećemo prestati dok se igrališta ne poprave.
Gradonačelnik Kotora nam je kazao da će se od pet igrališta kompletirati tri a da će se raspisati tender za druga dva.
Do tada će đeca sama nalaziti način kako da se zabavi? Naravno, prijeti opasnost a za to je neko odgovoran. Pa neka taj koji je odgovoran razmišlja po svojoj sopstvenoj savjesti.

Djelovi slomljene klupe poslužiće za igru đeci
I ovoj klupi se bliži kraj
Klackalica opasna za najmlaše
Kostur od ljuljaški
Ovđe je bila vrteška

3 KOMENTARI

 1. Saglasan sam sa tekstom….
  Medjutim,mislim da je nešto drugo “mnogo opasnije” za našu djecu i sve mirne gradjane Kotora.
  Sinoć na 10-tak metara od ovog igrališta je došlo do obračuna gdje je stradao mladić od vatrenog oružja.
  Zvanična verzija je da je u pitanju unutar mafijaški obračun.
  Što bi naš narod rekao “evo ga tamo njima”…..ali u pitanju je nekada mirni Kotor i naselje puno djece?!!Nije Mexico city ili Bronx!Pa i tamo policija hapsi,privodi…..pravosudje šalje na robije?!Kažu da u Kotoru postoje “dva klana’?Što je to mili brate?!Pa nije ovo New York pa da se ne zna ko je ko?!Pa i tamo se hapsi!
  Koji je interes ove države,policije da se sve zna a ništa se ne preduzima?!
  Treba li da se gradjani samoorganizuju pa da uzmu pravdu u svoje ruke?
  Treba li da nas je strah da izadjemo ispred zgrade i da sjednemo u kafanu od razne bagre koja je “opsjednula” ovaj grad?Treba li da Kotor postane ili je već sinonim za kriminal?

  • Sve si lijepo napisao. Nažalost, nema sreće u državi, pa ni u Kotoru. Kod druga Tita se znalo đe je mjesto “kontroverznim biznismenima” (Zenica, Spuž, Mitrovica….), a sada se ne zna ko za koga radi, ko se koga boji.
   Niko nam nije kriv nego mi sami!!!
   Žalosno, ali to više nema veze sa time ko je na vlasti. sve je pošlo u ………

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]