Za dogradnju OŠ “Savo Ilić” u Dobroti još samo pare fale

2
OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"

Nebojša Kuč

Nebojša Kuč

Savjet roditelja Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote je pokrenuo inicijativu za dogradnju škole zbog nedostatka nastavnog prostora, kao i smjenskog rada.

Inicijativa koju je podnio direktor škole Nebojša Kuč, Školski odbor i Nastavničko vijeće je upućena predsjedniku opštine Kotor i ona je podržana od strane predsjednika i njegovih saradnika, kazao je Kuč za Skala radio.

Opština je nadalje uputila zahtjev za dogradnju Direkciji za javne radove Crne Gore.

Po saznanju Kuča, zahtjev je dobio zeleno svijetlo što znači da je ušao u kapitalne investicije.

Rukovodstvo škole, zajedno sa predstavnicima Savjeta roditelja, su se angažovali na izradi projektne dokumentacije i u rekordnom roku je završili.

Luka Kotor a.d. je školi donirala 7,5  hiljada eura, a Arhitektonski biro d.o.o “Enforma“ sa svojim saradnicima je završila projektnu dokumentaciju.

Projekat je proslijeđen Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a građevinska dozvola je dobijena 11. marta ove godine.

Dogradnja objekta iznosi 383 metara kvadratna od kojih je u prizemlju 168 kvadrata, a na prvom spratu oko 214 metera kvadratnih.

Građevinska dozvola važi na dvije godine i ukoliko se u tom roku ne počne raditi ona više neće važiti, podsjetio je Kuč.

Za dogradnju škole u Dobroti je neophodno obezbijediti oko 250 hiljada eura.

Kuč se nada da će, kako je kazao, relevantni činioci našeg društva smoći snage da obezbijede ova, ne tako velika finansijska sredstva, čime bi  se riješili veliki problemi sa kojima se suočavaju učenici i njihovi roditelji.

Finansijsko ulaganje u stvaranju boljih uslova za život i rad naše djece ne može biti veliko, veliki je samo cilj koji postižemo sa tim ulaganjem, zaključio je Kuč.

2 KOMENTARI

  1. Bravo , nešto pozitivno da se dešava . Svim roditeljima je vazno da organizuju svoju porodicu na pravi način , ovaj projekat će mnogo pomoći 🙂

  2. Malicioznost i ciničnost u naslovu je samo odraz ljubomore.
    Dogradiće se škola, koliko god neki to ne bi to voljeli.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]