Za forum koji ne može da obezbijedi kvorum fali kompostana

7
Na početku okupljanja

Uz usku brdsko-brzinsku stazu korača sve živo što zemljom čepa na guvno iznad zaliva, koji je za ovaj veliki skup svega i svačega uredno dao svoje predstavnike. Gmizavci, kopitari, preletači, anakonde, skakavci, džohari, komarci, muve, buve, ježevi i kreketuše, slonovi i žirafe, mule i pantagane, ruku pod ruku na samit o opstanku kore zemljinog mozda kojoj opasno prijeti vlastito samouništenje.

Posijedaše oko guvna jedni iza drugih, a na vrh čela čelovnik promukao od prebrojavanja predstavnika vrsta, kako bi sve proteklo u duhu predstojeće klasifikacije kvalifikanata za umno i bolno svrstavanje uz one koji bi kad bi mogli da budu ono drugo, ali im ne da čvornovata ruka sujetodara nebeskoga, izvan armijskog đenerala iza koga puva nakostriješena stvar iz pakla.

-Ako smo posijedali, reče čelovnik, ja big da počnem kako bi ovaj istorijski trenutak koji treba da se dogodi, a možda i neće, danas priveli kraju na samom početku. Da bi sve bilo u skladu sa demokratijom koja je autokratskog tipa i predstavlja samoživost mase pojedinaca, pitam sve prisutne predstavnike vrsta ko je za a ko nije protiv za, ili iza? Glasaćete pritiskom ekstremiteta, ko ih ima, na klaster a glasove će ovih dana brojati gospodin tvor, delegiran od parlamentarne većine manjinskih akcionara kompanije koja je kamen spoticanja razvojne politike pojedinih administrativnih glodara, opet u skladu sa članom 01 Zakona o redu i zakonu.
-Stanite! Prodera se pauk s viseće paučine i zastade kako bi napravio dramsku pauzu, neophodnu za razvoj dramatičnosti koja treba da opredijeli dalji tok sjednice. Pa vidite li vi čelovniče da nemate potrebnu većinu? Vidite li da fale ovi falični, što će reći nema onijeh koji nijesu tun pa zbog toga fale. Bez njih se ne može postići koncenzus o njihovoj prisutnosti jer ih nema. A ima ih što se njih tiče, no su oni sami odlučili da se samobojkotiraju pod pritiskom moćne ruke abrakadabraka maga.
On  je trenutno na visinskim pripremama. Njemu će one da ublaže padavine lične prirode koje će da uslijede usljed strateške omaške koja se događa ako vam prekipe samoljublja pa ne mogu da se više vrnu u koru od vlastitoga mozga. E kuku i lele, reče nježni poeta jednoga dana na jednome mjestu, praćen drugom rukom bradatog čudovišta sa kim đecu plaše u tur retur planinskim predjelima.
Čelovnik u čudu pogleda oko sebe i konstatova da zaista fale ovi o kojima je  poetsko patetičnu elaboraciju iznio gospodin pauk. Grčevito je mislio kako da prevaziđe staru novonastalu situaciju i izađe kao stanoviti pobjednik retorično poslovničkog obračuna sa svojom neskromnošću. Bi mu jasno da ga niko ne razumije i da će propasti ideja pokušaja ljubljenja bratske političke razjedinjenosti a sve u susret spašavanju od samouništenja koje opasno prijeti.
Vidjevši da nema više kompostane za energetsku efikasnost, shodno evropskim standardima i evroatlanskom finiširanju, čime se završava epsko lirski traktat o nacrtu sporazuma o vladi izbornog povjerenja na guvnu iznad zaliva, čelovnik ustate, zadrhta mu donja usna kojom pregrize gornju i reče: Prekidam historijsku sjednicu jer ste tu a nema vas pa ne možemo ono što moramo a ne moramo ono što ne možemo. Adio vi, i skotrlja se čelovnik niz padine obronaka brda iznad zaliva pravo u slanu vodu do koljena. I bi mu bolje. Zaista!

Slavko Mandić

7 KOMENTARI

  1. Konj i magarac su plemenite životinje a ovo je daleko od pravih vrijednosti.Čelovnici su se na guvno sastali . Jedno slovo fali za pravu sliku

  2. Ovo je prava slika naših političkih apetita. Progutali bi mater rođenu za stolicu i bome sve što ona donosi a tek što odnosi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].