Za kotorsko Osnovno tužilaštvo lažna prijava požara nije krivično djelo

23
vatrogasci u akciji (arhivski snimak)

Kotorskoj Službi zaštite i spašavanja sinoć je u 22 sata i 19 minuta telefonom dojavljen požar na stambenom objektu u dobrotskom naselju Kamp.

Za nekoliko minuta na lice mjesta, koje je dojavom naznačeno, stiglo je 8 vatrogasaca sa dva vozila.

Spasiocima je ostalo da konstatuju da na pomenutoj lokaciji nema požara, da ne gori montažna kuća i da je dojava bila lažna, kazao je za Skala radio Maksim Mandic, komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor.

Ovakvo ponašanje onoga ko je lažno prijavio požar, zbog čega je na noge podignuta jedinica i upućena na teren, mora biti sankcionisano.

Uznemirena je i javnost, jer se požar na stambenim objektima oglašava zvučnim signalom, odnosom sirenom, kada je u pitanju ova vrsta požara, objašnjava Mandić.

Nije normalno da se neko poigrava sa Službom zaštite i spašavanja na ovaj način, kaže kotorski komandir, jer se mobiliše značajan dio jedinice.

Što bi se dogodilo da se i na drugim lokacijama zaista dogodio požar ili neki od oblika hazarda, na kojima je potrebna reakcija kompletnog sastava.

Zbog nečijeg hira ili loše namjere, što će se svakako utvrditi istragom, moralo je da se angažuje ljudstvo i tehnika i da se obezbijedi popuna jedinice i njena potpuna mobilnost za vrijeme trajanja intervencije.

Mandić je kazao da je kotorskoj policiji podnio prijavu protiv lica sa čijeg je telefona upućen poziv Službi zaštite i spašavanja.

To lice, objasnio je on, nije iz Kotora, ali zbog dalje istrage nije želio da iznosi druge podatke.

Zbog činjenice da je montažno naselje Kamp proglašeno visokorizničim kada su požari u pitanju, u stanje pripravnosti je stavljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Perasta, kazao je Mandić.

On je saopštio da je na lice mjesta došao gradonačelnik Kotora Željko Aprcović, kao i pripadnici kotorske policije i komunalne policije.

Skala radio nezvanično saznaje da kotorsko Osnovno tužilaštvo lažnu dojavu nije okarakrerisalo kao krivično djelo.

Ko bi bio odgovoran da se tokom odlasku na intervenciju, na osnovu lažne prijave, dogodila saobraćajna nesreća, sa teškim posljedicama po ljudstvo i tehniku i da li je ovo poruka onima bez savjesti da se ne boje ruke pravde, pitanje je za pravosudni sistem Crne Gore.

23 KOMENTARI

 1. Bravo za Maksima, sramota od te ženetine koja je poslala lažni poziv, a ti Slavko bi mogao da gledaš svoj posao, a ne da se praviš najpametniji pa da kometarišeš odluke tužilaštva. Da nijesi i pravnik u međuvremenu postao? Ovo je care prekršajna a ne krivićna odgovornost, ako razumiješ što to znači.

  • Ne uči me poslu lumi. Radi ti svoj posao a ne brini se kako ću ja komentarisati. Mogao si to da mi kažeš kad se sretnemo a ne ovako misleći da si anoniman. Nema potrebe za tim. Imaš moj broj pa me nazovi. Ovo nije nivo za komunikaciju.
   Pozdrav Slavko Mandić

  • Gorane CARE tanka je linija izmedju prekrsaja i krivice! Ovo je KRIVNJA jer je svjesno odradjena, sto ne mora biti uvijek.
   Nije ti ovo saobracaj, nego remecenje javnog reda sa namjerom, sto je teze od toga sto ti mislis!

 2. Mjesec dana zatvora zbog lažnog prijavljivanja a sudstvo bi trebalo dostaviti u tužilaštvo kao krivično djelo. Ovo je sramna prevara i nije šala.

 3. Osnovnom drzavnom tužilaštvu u Kotoru ništa nije krivicno djelo ako nije prozvana DPS SD OKG zato ne trudite se nego ćutite jer ste vi za to krivi….ne znate vi što je satira…
  A ja bio protiv komunjara…

 4. Sramotna izjava kotorskog tužilaštva,
  Usput što ćemo sa teškim kamionima koji jurcaju
  svako veče i noći preko Prčanja i Mula sa nosivošću od 30 tona
  a znak kod Policije stoji maksimalno 10 tona ???
  Ako se obruši cesta kao onomad kod bivše Vojske
  oće li onda reagovat Tužilaštvo kad se takvo nešto opet
  desi ili će reagovat preventivno …prije toga !!??.

  • To je posao komunalne policije u prvom redu, pa onda dalje.
   Prijavi reg.br.tih kamiona pa se mozda desi cudo da ih komunalci zaustave

  • Jordanizacija teče, Jole , pile ošureno.
   Opet se plekaš đe ti nije mjesto.
   Ima đetića, ne trebaju na advokati
   tipa Bola cvrčka i oneg sa titulom fon!
   To su oni što sami sebe meću titule i
   mjenjaju prezimena, pa služe za podsmjeh i prezir !
   Jeli tako umiro (toV)ljeni ku(co!) ?

   • .. SA GURDIČA! “Plekanje” je stvar ukusa-a istina stvar poštenih ljudi kojima ti ne pripadaš! Nota bene tvoja je “istina” laži i podvale iz tvog brloga-” vlasanika tvoje glave evo 31 godina-koje su pozobali vi gudini kasapina i grobara sa Dedinja!!! Vama je poznata-bolest guba kojom ste zatrovani dana 9.stdenog.2016 kad sam zatvoren-lišen slobode-mimo zakona i ustava naše mrčenice…! Navodno sam napao sudiju OS Kotor mr Veljka Bulatovć,kojeg sam htio da ubijem-prijetio mu smrću i usput sam ga vrijeđao na NACIONALNOJ OSNOVI RIJEČIMA”JE..M TI MAJKU ČETNIČKU I SRPSKU”..I DRGE UVREDE..SVE OBJAVLJENO U DNEVNOM LISTU” DAN” 11.SVIBNJA.2017 GODINE! NEMAM RIJEČI KOJIM SAM VAM ZAHVALAN..NA “NAUCI” KOJU STE PLASIRALI U LIST “DAN”..DA JE PSOVANJE MAJKE ČETNIČKE I SRPSKE-“UVREDA NA NACIONALNOJ OSNOVI”..? MAŠALA “E VIVA STARA SRPSKA VAŠA GODINA-1989 ..!!!! SVE OSTALO SE SABIRA..PRVO SUĐENJE OD 1O GAVNIH PRETRESA U OSNOVNOM SUDU U NOVOME PALO JE SA VAŠOM KAPITULACIJOM DRŽAVNIH TUŽILAŠTAVA IZ KOTORA(AUTORA OTUŽNICE) IZ HERCEG NOVOGA(VODONOSACA!).KAD JE OSNOVNI SUD DONIO PRESUDU DA JORDAN DTINJAK NIJE POČNO KRIVIČNO DJELO KOJE MU SE STAVLJA NA DUŠU KROZ OTUŽNI PRIJEDKOG TUŽILAŠTVA!!! NA ŽALBU TUŽILAŠTVA VIŠI SUF U PG JE OBURDAO PRESUDU I NAREDIO NOVO SUĐENJE JOPET U NOIVI!!! NOVO SUĐENJE JE KRATKO TRAJALO SMO TRI/3/ GLAVNA PRETRESA,,I JOPET ISTI BELEJI PO TUŽIOCE KOTORA I NOVOGA! SU ONOSI NOVU PRESUDU U KOJOJ KAŽE DA JORDAN DRINJAK NIJE POINIO DJELO KOJE MU SE STAVLJA NA TRET!.K.AKO JE OBRAZLOŽENO DA OTUŽNICA NIJE POTVRĐENA ISKAZIMA SVJEDOKA-ŠTO ZNČLI-PO MNEI- DA JE LAŽNA I DA SU POTIV MENE TUŽIOCI.PODNIJELI LAŽNE PRIJAVE(KRIVIČNO DJELO)-A “UGROŽENI SUDIJA V.B…DA JE TAKOĐE POČINIO KRIVIČNO DJELO LAŽNO SVJEDOČENJE…DRAGI GUDIN-IMA IANADE ZA TEBE,PA SAČEKAJ NOVU PRESUDU VIŠEGA SUDA-NA ŽALBU TVOJIJE TUŽILACA-DAKO ME “ZAPATATE”?–JA VAM JEMAC NEMA TOGA SUDA POD NEBESKOM KAPOM KOJI ME MOŽE OSUDITI PO VAŠOJ OTUŽNOJ SRAMNOJ OPTUŽNICI!!!.POZDRAV OD ONOGA KOJI ĐE SE PLEKATI-MULJATI VAM I OBEZBEĐIVATI SIJENO -I TRAVU ZA PAŠU -ISPAŠU VAŠU-DRAGI GUDIN PERO!!!

    • Hvala jole, nisam znao za ove tvoje ideološke doživljaje, pratim samo ove brljotine što škrabaš.
     Jeli sačuvana nevesinjska puška iz ljutog krša?

     • …TEMA JE KOTROSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO…TU SE ISTAKNITE-ALI VAM NE BASTA..BASALI STE KOD MENE KA ODVJETNIŠTVO KOTORSKO I SESTRA MU NOVLJANSKA! I DRUGO..TRAŽITE-IDITE U BEOGRAD PA DrPiSveta PITAJTE ĐE JE BEVESINJSKA PUŠKA SKLONJENA OANA SA STARE SRPSKE GODINE KAD STE KUPILI PO CRNOJ GORI LA MERDU-1989 GODINE…I 1O SIJEČNJA.1989 DOŠLI PREKO BEVESINJA IBEOGRADA NA VLAST..I POTOPILI JUGOSLAVIJU..I DANAS NIKO KA TI LA MEDA OD LA MEDE-GUDIN PERO…!!!!

 5. Tako je.
  Očigledno svako može sve bez problema i odgovornosti.
  Oklapio bi ga ja bez suda i tutioca .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]