Za kulturni život u mjesnim zajednicama sa Teatrom 303

0

foto iz arhive

Projekat kotorskog Teatara 303 “U susret mjesnim zajednicama” po treći put biće realizovan zahvaljujući razumijevanju Sekretarijat za kulturu Opštine Kotor koji im je  odobrio sredstva u iznosu od 4345 €.

Ovaj projekat je prošao na konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama Opštine Kotor, podsjeća za Skala radio Dragan Buzdovan direktor Teatra 303.

On je izrazio zadovoljstvo što je projekat prepoznat kao zanimljiv i veoma svrsishodan u opravdanju uloge četrdesetogodišnjeg amaterskog stvaralštva ovog amaterskog teatra.

Sredstva će biti utrošena na realizaciju izvođenja velike i scenski zahtjevne predstave-komedije “Hotel Promaja” sa 12 glumaca i muzičkom pratnjom, saopštio je Buzdovan.

“Naš projekat smo uspješno involvirali u prioritetnu oblast projekta potencijala, tradicije, kulturne posebnosti naše opštine, aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture, valorizacije kulturnog potencijala Kotora sa uključenom željom za podršku zaštiti ljudskih prava dolaskom na vrata licima sa posebnim potrebama. Ideja vodilja nam je bila da Teatar 303 priđe sa svojim amaterskim pozorišnim stvaralaštvom stanovništvu seoskih mjesnih zajednica udaljenih od centra kulturnih zbivanja naše Opštine. Takođe našim dolaskom u njihove mjesne zajednice omogućavamo starijoj populaciji da bez većeg fizičkog napora i bez posebnih finaansijskih izdataka uživa u zabavnoj humorističkoj predstavi. Ovakvim projektom želimo da dolazeći im u susret osjete duh pozorišta u svojim mjestima i provedu jedno prijatno veče u smijehu i druženju,” poručio je Buzdovan.

Takođe je namjera Teatra 303 da se ožive Domove kulture i da se u njima počnu okupljati  mještani za  slične vidove zabave (pozorište, književne večeri, film, folklor i dr.)

U ovom, trećem po redu serijalu podsjećeju iz ove NVO odabrane su mjesne zajednice koje imaju domove kulture ili slične prikladne prostore u kojima se može igrati ovakva predstava. To su Risan, Škaljari, Dobrota, Radanovići, Prčanj i Nalježići. Za sve posjetioce nastupi su besplatni, naveo je on.

Nakon završene pozorišne predstave biće omogućen i razgovor sa publikom kroz koji akteri žele da neposredno da čuju njihove utiske. Ohrabreni sada dajemo sebi za pravo da se nadamo i ubuduće podršci organa lokalne uprave, kao i drugih institucija koji odlučuju o finansiranju kulture i jačoj finansijskoj podršci amaterima kulturnog stvaralštva grada Kotora kažu iz Teatra 303.

Realizacija projekta počinje u svim mjestima predstavom “Hotel Promaja” u 19 sati 3. februara u Nalježićima 4. februara predstava se daje na Prčanju, a 5. februara u Škaljarima.

U predstavi igraju: Nađa Pjetrović, Neđeljko Kustudić, Andrea Marić, Vuk Jovanović, Jelena Šćepanović, Dragan Buzdovan, Damir Pjetrović, Ivona Vukašinović, Zoran Dragović, Milica Kašćelan, Ilko Marović i Ranko Ristovski.

Muzičku obradu predstave je uradio Stefan Čelanović, scenografiju jeuradila NVO “Meštar i furešta” za kostimografiju je zadužena Katarina Igić, tehničko vođstvo Jevto Žmukić, a scenario i režiju predstave potpisuje Dragan Buzdovan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]