Za nježnu riječ u tanano uho

2
Vela Tešović

Vela Tešović

Vela Tešović

U posljednje vrijeme je dosta primjera da osobe sa oštećenjem sluha lijepo i suptilno mogu da prenesu svoj svijet i doživljaj, ali im zato treba pružiti priliku, kazala je za Skala radio Vela Tešović, predsjednica NVO  “Lijep gest”.

Potrebno je što više animirati društvo da artikuliše potrebe lica sa oštećenim sluhom.

U velikoj mjeri rad u organizacijama civilnog društva počiva na entuzijazmu pojedinaca koji su sposobni da sami sebe predstavljaju.

Osobe sa invaliditetom slijepi, gluvi i tjelesni invalidi najbolje će svoje probleme sami predstaviti jer ih se to životno tiče, kazala je Tešovićeva.

Ovo udruženje nedavno je štampalo bošuru u kotorskom Resursnom centru za školovanje i rehabilitaciju lica sa oštećenjima sluha i govora u kojoj ima dosta zanimljiih tema za socijalizaciju ovih lica.

Na tribini pod nazivom “Lijep gest za tanano uho”, aktivisti ove NVO pokušali su da prenesu poruku o važnosti ove organizacije sa željom da dobiju povratne informacije o odzivu  za buduće aktivnosti NVO “Lijep gest”, zaključila je Vela Tešović, koja je i profesorica fizike u kotorskom Resursnom centru.

2 KOMENTARI

  1. Resursni centar po novome a Dom ili Zavod za gluve to je prava humana , obrazovna i za svaki primjer po evropskim standardima zdravstvena i školska ustanova za ovu djecu. Svaak svima čast koji tamo rade i obrazuju ih.Treba jedanput poć i vidjeti što je to i kakvi su uslovi tamo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].