Za NVO opštinskim budžetom opredijeljeno 25.000 €

0
Kotor

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

Opštinska Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama juče je organizovala Dan otvorenih vrata.

Od 113 nevladinih organizacija, koliko ih je u kotorskoj opštini, prisustvovalo je svega četiri.

Interesovanje za raspodjelu sredstava, posebno makismalnom iznosu koji može biti raspoređen, uslovima i prioritetima za Konkurs, pokazalo je Hrvatsko građansko društvo, Udruženje paraplegičara, Mali veliki korak i Folklorni ansambl “Nikola Đurković” iz Kotora.

Madalena Jovanović, savjetnica za NVO sektor u opštini Kotor, za Skala radio je podsjetila da je Konkurs za raspodjelu sredstava budžetom namijenjenih sredstava za finansiranje nevladinih organizacija raspisan 10. februara ove godine i da traje do 11. marta.

Od ukupne sume koja je opredijeljenja budžetom u iznosu od 25.000 eura, za finanistranje NVO, jedna trećina se usmjerava za finansiranje tradicionalnih NVO.

To su Bokeljska Mornarica, Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” i Gradska muzika.

Preostale dvije trećine biće raspoređeno ostalim NVO.

Od toga maksimalno, putem konkursa za svoje projekte mogu dobiti 20%, što znači 3,3 hiljade eura.

Prema posljednjoj informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova u opštini Kotor je registrovano 113 nevladinih organizacija od kojih se 27 bave kulturom, kazala je Jovanovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]