Za pet mjeseci amnestirano 480 osuđenika

0

Od dana stupanja na snagu Zakona o amnestiji, odnosno od početka jula pa do 10. decembra prošle godine u Osnovnom sudu u Podgorici amnestija je primijenjena u odnosu na 480 osuđenika, saopšteno je Dnevnim novinama iz Osnovnog suda u Podgorici.

“U Osnovnom sudu u Podgorici, od stupanja na snagu Zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori (“Sl. list CG”, broj 65/20 od 3.7.2020. godine), donijeta su ukupno 480 rješenja o primjeni amnestije, za isti broj osuđenih lica”, navodi se u odgovoru Osnovnog suda.

Kako su saopštili, amnestija se najviše odnosila na osobe koje su pravosnažno osuđene zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl. 287 Krivičnog zakonika Crne Gore, neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 Krivičnog zakonika Crne Gore, teška krađa iz čl. 240 Krivičnog zakonika Crne Gore i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Podsjetimo, crnogorski parlament usvojio je Predlog zakona o amnestiji krajem juna, a isti je stupio na snagu 15 dana nakon usvajanja.

Zakon je usvojen uz amandman da se izuzmu počinioci krivičnog djela teško ubistvo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].