Za pola godine privremeno oduzeto 58 automobila

0

Sektor za upravljanje oduzetom imovinom Uprave za imovinu je u periodu od 1. jula do 31. decembra 2020. godine izvršila preuzimanje 58 privremeno oduzetih vozila, dva vozila koja su trajno oduzeta, a u istom periodu nakon okončanja postupka izvršila povraćaj vlasnicima 68 vozila, pišu Dnevne novine.

Za šest mjeseci po rješenju Višeg suda u Podgorici izdata je naredba o zabrani raspolaganja za osam stanova, dvije livade, jednim pašnjakom, dva vinograda, kućom od 209 kvadrata kao i pomoćnom zgradom od 1.510 kvadrata.

U istom periodu po osnovu rješenja Višeg suda u Podgorici, Uprava za imovinu je preuzela novac u iznosu od 3.550 eura.

Kako se navodi u polugodišnjem izvještaju Uprave za imovinu, po osnovu rješenja Višeg suda u Podgorici, Uprava je donijela naredbu o izvršenju predmetnog rješenja na osnovu kojeg je donijeta privremena mjera obezbjeđenja- zabrana raspolaganja nepokretnosti uz zabilježbu zabrane u katastru nepokretnosti, a koja se odnosi na nepokretnosti upisane u KO Budva i to stambene prostore površine 30m2, 27 m2, 31 m2 i 30 m2, upisane kao svojina pravnog lica “The Old Bakery”.

Takođe, trenutno su po nalogu Višeg suda u Podgorici, a na osnovu istrage Specijalnog tužilaštva blokirane nepokretnosti upisane u KO Budva kao stambeni prostori 31 m2, 30 m2 i površine 97 m2, upisane kao svojina pravnog lica “The Old Bakery”, nepokretnost upisana u LN 608 KO Sveti Stefan, opština Budva površine 62 m2, upisan kao svojina pravnog lica “Reno” DOO.

Pod privremenom mjerom je pašnjak II klase površine 1.419 m2, i njiva III klase površine 1.949 m2 na teritoriji katastarske opštine Prijeradi, opština Kotor.

Takođe, na osnovu Rješenja Višeg suda u Podgorici Uprava za imovinu je izdala naredbu o zabrani raspolaganja nepokretnosti uz zabilježbu zabrane u katastru nepokretnosti, a koja se odnosi na nepokretnosti upisane na područnu jedinicu Podogrica, mjesto Doljani i to livada 2. klase površine 95 m2, livada 2. klase površine 514 m2, vinograd 2. klase površine 53 m2, vinograd 2. klase površine 193 m2 i stambeni objekat površine 209 m2 gdje je u listu nepokretnosti upisana zabilježba da je predmetni građevinski objekat izgrađen bez građevinske dozvole.

Rješenjem istog suda izdata je zabrana raspolaganja nepokretnosti uz zabilježbu zabrane u katastru nepokretnosti i privremeno oduzimanje pokretne imovine i to treći i četvrti sprat pomoćne zgrade površine po 755 m2, vlasnik “Agreks” DOO Kolašin, zatim teretno motorno vozila marke “scania” i priključno vozilo marke “krone”, teretno motorno vozilo marke “man” i priključno vozilo marke “schwarzmuller” .

“Uprava za imovinu je objavila i sprovela javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju motornih vozila na osnovu Odluke o pokretanju postupka o prodaji pokretne imovine putem javnog nadmetanja, u skladu sa članom 61 Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću. Na predmetnim licitacijama za prodaju vozila ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 34.260,35 eura” navodi se se izvještaju.

Po osnovu rješenja Osnovnog suda u Rožajama Uprava za imovinu je 30. jula 2020. godine preuzela privremeno oduzetu pokretnu imovinu i to 20 najlonskih vreća u kojima se nalazila suva pečurka ukupne težine 170 kg.

“Predmetna roba je nakon izvršene analize o ispravnosti prodata Odlukom o prodaji svrhe u iznosu od 2.805 eura”, navodi se u izvještaju Uprave za imovinu.

Na osnovu rješenja Osnovnog suda u Rožajama Uprava za imovinu je 27.10.2020. godine preuzela privremeno oduzetu pokretnu imovinu i to 392 flaše coca-cole od po dva litra, 360 flaša fante od po dva litra koje su zatim donirane u humanitarne svrhe JU Zavodu “Komanski most” u Podgorici i JU Dječji dom “Mladost” u Bijeloj.

Uprava za imovinu je 30.10.2020. godine preuzela trajno oduzetu pokretnu imovinu i to 500 paklica cigareta marke “mančester crni”, 500 paklica cigareta marke “king crveni” 15 šteka cigareta marke “merlin”, “corset”, “mančester”, “king”, FM, “trokadero”.

Takođe trajno je još oduzeto 1.157 paklica cigareta razne marke.

“Po osnovu rješenja Osnovnog suda i rješenju Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Uprava za imovinu je 30.10.2020. godine preuzela privremenu oduzetu pokretnu imovinu, 498 šteka cigareta razne marke. Dok je po osnovu dopisa i zapisnika CB Berane 13.11.2020.godine preuzetao privremeno oduzetih 370 paketa cigareta marke “cosmopolitan” (u jednom paketu se nalazi 50 šteka cigareta)”, navodi se u izvještaju.

Na osnovu potvrde o privremenom oduzimanju Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprava za imovinu je 06.11.2020.godine preuzela 152 kg morske ribe, koja je prodata za 380 eura.

Deset dana kasnije na osnovu takođe potvrde o privremenom oduzimanju Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrde i ruralnog razvoja preuzeto je 150 kilograma morske ribe koja zbog izloženosti visokoj temperaturi nije bila više za potrebu i shodno tim donijeta je Odluka o uništenju oduzete imovine.

Na osnovu rješenja Osnovnog suda u Rožajama, Uprava za imovinu je preuzela sljedeću privremeno oduzetu pokretnu imovinu i to mašinu nareznica marke “Threading Machine” model P100 sa dva noža-ureznice, dva balona od po pet litara domaćeg crnog vina, jedan balon od pet litara domaće rakije, četiri flaše od po 1,5 l domaće rakije, jedna flaša od dva litra domaće rakije; sedam kutija mješavine biljnog čaja “Hiper tea”, četiri pakovanja mesnih proizvoda od po 0,5kg, 656 flaša gaziranih sokova Coca-cola od po 2l, 2.136 limenki gaziranih sokova Ivi, 195 flaša sokova Fante od po 1,5l i 174 flaše gaziranih sokova Sprite od po 1,5l.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].