Za sada mirna kampanja u Kotoru bez negativne retorike sa revijom želja i obećanja

0
Kotor

O kampanji

Predizborna kampanja u Kotoru u susret oktobraskim parlamentarnim i lokalnim izborima se zahuktava.

Dosadašnja protiče uz mirne note i po pravilu reviju obećanja i želja.

Svi sve dobro obećavaju  za grad i građane i ako bi se sudilo po onome što se do sada  čulo sa izbornih štandova, spotova, saopštenja, Kotor će se pozlatiti i ova jesen donijeće najveće i najslađe plodove nakon izborne berbe.

Skala radio pitao je nosioce izbornih listi i predstavnike političkih partija kako ocjenjuju dosadašnju kampanju.

Demokratska partija socijalista je na početku kampanje krenula u vrlo pozitivnom smjeru.

“Želja nam je da u interaktivnim susretima sa građanima osjetimo njihove potrebe i želje, da čujemo i kritike i mislim da smo na pravom putu”, kazao je Željko Aprcović, nosilac izborne liste DPS.

Aktivisti DPS su odlučili da posjete sve Mjesne zajednice kotorske opštine i oslušnu očekivanja građana u narednom periodu.

DPS će voditi izuzetno pozitivnu kampanju, osvrćući se na sve ono što je predviđeno njihovim programom za period 2016-2020. godine sigurni da će dobiti povjerenje građana.

Po riječima Aprcovića nema nekih pretjeranih žaoka ni napada ni u radu drugih političkih subjekata.

Očigledno je da su se manje više sve političke partije u Kotoru opredijelile za jedan takav vid kampanje što i priliči Kotoru. Vjerovatno će, mišljenja je Aprcović, u narednom periodu biti oštrijih tonova, kritika ali smatra da će se izborni proces i predizborna kampanja u Kotoru ostvariti u skladu sa najvišim demokratskim principima i načelima.

Nosilac liste Liberlane partije u Kotoru Andrija Pura Popović očekuje da će kampanja u Kotoru biti primjerena gradu koji pripada svjetskoj civilizaciji, gradu koji se nalazi na listi svjetske prirodne i kulturne baštine UNESCO-a.

On smatra da će kampanja uglavnom biti pozitivna, vjerujući da će  sve partije njih 12 koje učestvuju na izborima biti spremne da doprinesu boljitku našeg grada i naše opštine koja evidentno ima dosta problema.

Popović vjeruje da će homogenizacija među partijama dovesti do rješavanja bitnijih gradskih problema.

Demokrate Alekse Bečića, po riječima Vladimira Jokića, nosioca liste u Kotoru vode kampanju već godinu i do sada su pokrenuli niz afera, a u međuvremenu su građanima ponudili program i rješenja za sva goruća pitanja u Kotoru, rekao je Jokić.

Što se ostalih političkih subjekata tiče, Demokarte nijesu fokusirane na njih niti sa posebnom pažnjom prate kampanju.

Usmjereni su na sebe, da građanima ponude rješenja i da ona dođu do njih u što izvornijem obliku.

“Primijetili smo da na polovima političkim, posebno na državnom nivou postoji  određena zategnutija atmosfera koja se polako prenosi i na lokalni nivo, ali se Demokarte bave sobom i trude da u razgovoru sa građanima budu što aktivniji“, poručio je Jokić.

Za Milorada Vukšića iz Socijalističke narodne partije, koji je drugi na izbornoj listi ove partije, dosadašnja kampanja je mirna jedna priča i po pravilu dosta pozitivna.

“Istina, početak je i ne bi se moglo reći kako će teći do kraja. Primjećuje se da će biti usitnjena politička scena u Kotoru i da nema mjesta za neke političke subjekte koji na izborima u Kotoru najvjerovatnije neće preći cenzus. Imalo bi se što reći na temu Kotora i kako ga je do sada vodila aktuelna vlast. Međutim, i to je teško reći jer se u Kotoru posljednjih mjeseci nije znalo ko u stvari vrši vlast. Da li je Socijaldemokratska partija izašla iz vlasti ili nije”, navodi on.

Vukšić smatra da građani treba da znaju ko vrši vlast, ko preuzima odgovornost itd.

Neka bude mirno i neka bude onako kako to Kotoru dolikuje, poručio je on.

U Hrvatskoj građanskoj inicijativi smatraju da je politika područje u kome je etičko ponašanje najvažnije.

Karakter njihove kampanje koja je pozitivna, govori o ovoj stranci i njihovim kandidatima kazala je Ljiljana Velić, nositeljka liste HGI.

“Ne služimo se neistinama, pretjerivanjima ni lažnim obećanjima, orjentirani smo prema prepoznatljivim problemima našeg grada i korsitimo slogane bez negativne retorike“, kazala je Velićeva.

Ona druge ne bi komentarisala, smatrajući da će biti svega do kraja kampanje, ali neka svako snosi odgovornost za svoje igovorene riječi, poručila je ona.

Andrija Lompar nosilac liste Socijaldemokrata u Kotoru  je kazao da ova partija preduzbornu kampanju vidi kao priliku da vrate nešto svome gradu od onoga što grad njima daje, pokušavajući da budu marljivi, vrijedni i veseli.

Do sada nema nekih negativnosti, a svi u ovoj partiji koju karakteriše elan i entuzijazam velikog broja mladih ljudi, očekuju da će se rad na kraju isplatiti.

“Sa takvim uvjerenjim mi idemo krtoz ovu kampanju koja je malo više emotivna s obzirom na mlade koji su agilni i gotovo su sve preuzeli u kampanji”, kazao je Lompar.

“Što se tiče drugih partija, on nema poseban uvid, ali se primjećuje da nemaju dovoljan broj mladih ljudi i da se vrte uglavnom ista imena. Grad će 16. oktobra pokazati ono što treba da bude njegova budućnost i Socijaldemokrate  su sasvim mirni u tom pogledu”, poručio je Lompar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].