Zaboravili ste – završite posao do kraja!

13

Prilikom izvođenja radova na izgradnji kanalizacionog sistema u starom kotorskom gradu, ulicom kod hotela “Vardar”, uklanjane su ploče kako bi se sprovela instalacija i ponovo vraćene uz betoniranje fuga između njih.

Ploče su bile  posebno obilježene brojevima kako bi se nakon obavljenog posla vratile na svoje mjesto i tako sačuvao viševjekovni pločnik u izvornom obliku.

Nakon obavljenih radova na jednom mjestu u pomenutoj ulici, ostale su dvije nepovazane ploče koje klimaju i sada predstavljaju svakodnevnu opasnost za prolaznike i turiste koji pristižu u Kotor.

Na nekim mjestima je pločnik sa neravninama i cementom u više nijansi od svijetle do tamnije.

Podsjećamo, izvođač ovih radova je  firma “Fidija“ d.o.o. Podgorica, dok je podizvođač firma “Tehnoput“ d.o.o. iz Podgorice, a investitor Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora.

Apel sa Skale da se što prije ovaj dio pločnika u starom gradu dovede u pređašnje stanje, kako ne bi bilo posljedica zbog izvaljenih ploča iz ležišta.

“Ovakva  nam je svaka rabota”, kazao je za Skala radio jedan Kotoranin iz starog grada koji nas je zatekao prilikom fotografisanja pločnika.

13 KOMENTARI

 1. Koliko je kostao taj gadluk od “kanalizacije” ? Ko je skinuo novac? O tome pisite Skalinasi. O tome… uradjeno nije nista. Skinute ploce pa vracne. Koliko ta bahanalija kosta kotorane?

 2. Hvala Skala radiju ovako se radi kao što su oni iznijeli.
  Jer kako vidim ploča vraćena, saližano je i nema opasnosti sada za prolaznike.

 3. …još utvrdili na ove slike jesu li ove ploče u naravi ploče- granice naše bivše domovine-sa “pokvarenom pločom”-za koju treba utvrditi -kojoj našoj bivšoj federalnoj jedinici-republici “na/likuje..? Po osobenoj kulturi i higijeni-bi se reklo da je u naravnonom izdanju…?

  • ……..svi iz Nikšića, ima nas i rođenih Kotorana, malo, samo malo, ali ipak ima !
   A ove ploče nam govori kao sve što zabace iz Pg , da slomimo nos, jer su kičmu Glavni iz Kotora davno slomili !

 4. Извођач радова ФИДИЈА из Подгорице?!…
  Претенциозног ли и звучног имена!
  Да се онередиш у гаће од зорта пред
  референтном кућом! (Кад оно, осрамотише
  име бесмртног кипара, скулптора, вајара,
  како вам драго).
  Подизвођач исто из Подгорице.(!)
  У Боки Которској није било квалификованих
  стручњака чак ни за под-подизвођачке радове!
  Надзорни орган – тоже из Подгорице,
  или са Цетиња, ако је Управа за заштиту споменика?…
  Да којим чудом Фидија зачас устане из бесмртности,
  па прође калетом поред “Вардара”, залелека’ би иза
  гласа и побјега да не гледа ко му име нагрди.

 5. – Nije li ovo dokaz koliko oni koji po funkciji moraju da vrše nadzor, ne obavljaju svoju dužnost. Ovo nije kaldrma već pločnik, integralni dio gradske arhitekture, zaštićeno materijalno kulturno dobro. Ovo nije posao za one koju imaju jeftiniju ponudu već za one koje su kvalifikovani za intervencije na spomenicima kulture. A, nadzorni organ je, ili bi trebala da bude, Uprava za zaštitu spomenika kulture, njen nadležni organ. Ulicu popločanu iskrazanim kamenim pločama, „utopljenim“ u betonske fuge, pokušajte pronaći u nekom od sličnih gradova na Mediteranu. Ko zna? Možda neki i ne misle da Kotor pripada tom ambijentu ? Hvala „Skali „ što su pokrenuli ovo pitanje. Ostajemo u nadi da se slično neće ponoviti.

 6. Netacno je da je radjeno na “izgradnji kanalizacionog sistema u starom kotorskom gradu, ulicom kod hotela “Vardar”.” Koliko je milimetara cijevi polozeno o tome Skala Radio moze da kaze nesto vise. Plocnik je samo podignut pa vracen na svoje mjesto. Skala bi trebala da preformulise navode. Ovo sve u dobroj namjeri za Kotor i Kotorane.

 7. Dobro je oni reko .Ovakva nam je svaka rabota. Bruka i sramota. da vidimo koliko će proći vremena da ovo saližaju?

 8. ‘Оће ли се огласити НАДЗОРЊАК? ‘Оће ли се зацрвењети ? ‘Оће ли бар добити мали “укор” од свог предпостављеног, ако га има? Неће. Жанаго неће. “Одговорност” је на овим просторима, код овог режима – апстрактан појам.
  Шта рећи?… Наизглед ситница, али разлог за дубоку забринутост. Ако се фушера овако евидентно, што је изложено оку јавности, шта се тек ради, какве се тек малверзације праве тамо гдје јавност нема приступа?!

 9. Netacno je da je to “viševjekovni pločnik u izvornom obliku”. Pitajte kapa Jovicu sto je uradio sa plocnikom. Pogledajte nakaradnog plocnika na pjaci od sata. Dzaba vam brojevi i foliranja.

 10. Наведено је име инвеститора, извођача, подизвођача, па под-подизвођача… Зашто се крије име НАДЗОРНОГ органа? За сав евентуални фушерај приликом извођења јавних радова треба кривити надзорне органе, који у спрези са извођачима “зажмуре” на пропусте, а зарада се – подијели!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]