Zaglavljena vozala u mulju, evakuacija starijih osoba iz Glavatskih kućica

0
Radanovići (foto CDM)

Gradovi na crnogorskom primorju su pod vodom, a više puteva je zatvoreno zbog odrona, i na putevima ima zaglavljenih vozila.

Na putu Budva-Kotor u mulju i blatu zaglavljeno je oko 20 automobila, prenosi CDM.

Na licu mjesta je vatrogasno vozilo koje izlači zaglavljena vozila iz blata.

Zbog velike količine padavina i vode na kolovozu, kao i odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na putevima Budva-Kotor, Herceg Novi-Risan, Bar-Podgorica, kao i na dijelu puta Tivat-Kotor, kod Aerodroma.

Na putu Budva-Cetinje saobraćaj se odvija jednom trakom zbog odrona u mjestu Boreti.

Obilna kiša praćena vjetrom izazvala je brojne probleme u kotorskoj opštini.

Najugroženije je Kovačko polje i selo Glavatske kućiće na području Grblja.

Komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, kazao je da je situacija alarmantna, te da zbog poplava prijeti evakuacija stanovništva.

Kako saznaje Skala radio došlo je do evakuacije par starijih osoba sa ovog područja.

“Kuće su ugrožene, velika je voda svuda, evo upravo se probijamo i pokušavamo da učinimo što je u našoj moći da spriječimo dalje prodiranje vode. Zatražili smo pomoć, vreće pijeska, a potrebna nam je i pomoć u ljudstvu. Na putu kroz Radanovće je bilo udesa, desio se i jedan odron, koji se upravo raščišćava. Ovdje sa nama je i potpresjednik Opštine Kotor Jovo Suđić, koji će ukoliko bude potrebno zatražiti pomoć od susjednih opština”, kazao je Mandić.

Takođe vode ima po kolovozima u cijeloj kotorskoj opštini, stoga vozačima preporučujemo krajnji oprez, tj. da bez prijeke potrebe ne kreću na put.

U Kotoru je proradilo izvorište Gurdić, visok je nivo rijeke Škurde, a i zbog plimnog talasa, glavna saobraćajnica je pod vodom.

Zbog velikog priliva vode pojavio se i vodopad na brdu iznad Kotora (iznad autobuske stanice).

Na ulazu u stari grad postavljeni su pontoni.

 

vodopad iznad Kotora
poplava u Dobroti

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].