Žagor, aplauzi i uzbuđenje najmlađih u zdanju kotorskog Kulturnog centra

0
prepuna sala kotorskog Kulturnog centra

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora je za mališane iz kotorskih vrtića i učenike Osnovnih škola danas otvorio svoje dvijeri i u okviru obilježavanja Dječije nedjelje obezbijedio im trodnevni program.

Predstavom “Šantine bajke“, Dječjeg pozorišta “Stanković” iz Nikšića, danas je počela nedjelja druženja, igre i mašte za najmlađe u saradnji ovog Centra i Javne pretškolske ustanove “Radost” iz Kotora i kotorskih škola.

U četvrtak, 8. oktobra u kotorskom kinu “Boka” biće prikazan film za djecu “Šarlotina mreža“ za mališane iz vrtića.

Za učenike Osnovne škole “Njegoš“ Kotor ovaj film biće prikazan dan kasnije, u petak 9. oktobra u dva termina, u 9 i od 11 sati, podsjetio je za Skala radio Miloš Dževerdanović, direktor kotorskog Kulturnog centra.

“Ideja je da zajedno sa školama i vrtićima uradimo jednu simbiozu u edukativno pedagoškom i kulturološkom smislu, umrežavanje kao što to ovaj Centar radi sa Turističkom organizacijom kada se ukaže prilika za takvim vidom saradnje”, kazao je Dževerdanović.

“Djeca do posljednjeg mjesta pune veliku salu od 300 mjesta, a direktori i vaspitači su se sa zadovoljstvom odazvali. Za neke mališane ovo je i prvi susret sa zdanjem Kulturnog centra, ako se izuzmu dani njihovog pozorišta, kada se u prostorijama Centra pripremaju za svoju feštu, ali su ipak više na otvorenim scenama”, kazao  je Dževerdanović, ne skrivajući zadovoljstvo druženjem sa najmlađima koji su, kako je kazao i najiskreniji posjetioci Centra.

oduševljeni mališani

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]