Zajednička platforma poslodavaca i sindikata, put za očuvanje preduzeća i radnih mjesta

0

Izrada zajedničke Platforme koja će sadržati preporuke socijalnih partnera za oporavak crnogorske ekonomije, biće primarni zadatak koji će u narednom periodu realizovati socijalni partneri – Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Savez sindikata Crne Gore (SSCG).

To je dogovoreno na sastanku predsjednika UPCG Predraga Mitrovića, generalnog sekretara USSCG, Srđe Kekovića i generalnog sekretara SSCG, Duška Zarubice, održanog na inicijativu UPCG.

Navode da su u otvorenom dijalogu učesnika sastanka, analizirana aktuelna ekonomska i socijalna situacija u zemlji, kao i moguća rješenja za izazove s kojima se crnogorske kompanije i zaposleni suočavaju u uslovima COVID-19 krize.

Konstatovano je da alarmantno stanje u privredi svakodnevno usložnjava i dovodi u pitanje dalji opstanak značajnog broja preduzeća i radnih mjesta u njima, što iziskuje da se u najkraćem roku pristupi iznalaženju mogućih rješenja koja će pomoći da se negativan scenario izbjegne i dodatno ugrozi ekonomsko-socijalnu sliku društva i same države.

“Predstavnici UPCG, USSCG i SSCG su naglasili da će primarni zadatak organizacija kojima rukovode i u narednom periodu biti dosljednost i puna posvećenost pitanjima zaštite javnog zdravlja i ekonomskog oporavka crnogorske privrede. Takođe, konstatovali su da krizne situacije poput COVID-19 pandemije s kojom se Crna Gora već godinu dana bori, zahtijevaju partnerski pristup, proaktivnost, odgovornost i otvoreni dijalog svih relevantnih društvenih činioca. Na tim osnovama, a uz intezivnu komunikaciju i poštovanje međusobnih interesa, UPCG, USSCG i SSCG će uskoro započeti aktivosti koje, kroz izradu navedene Platforme, treba da ponude rješenja koja su adekvatna i od interesa i za biznis zajednicu, zaposlene i državu”, piše u saopštenju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]