Zajedničko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Tivta i Kotora biće završeno krajem juna

0
Buduće postrojenje-maketa

Predsjednici opština Kotor i Tivat, dr Aleksandar Stjepčević i Ivan Novosel sa saradnicima obišli su gradilište zajedničkog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat u Đuraševićima.

Stjepčević je ukazao na važnost ovog projekta koji doprinosi opravdanju epiteta ekološke države, očuvanju diverziteta morske flore i faune, kao i privlačenju sve većeg broja kvalitetnih turista.

“Upravo takva kolaboracija dobrih snaga, rezultirala je postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda”, kazao je kotorski gradonačelnik.

Radovi su započeti 23. januara 2015. a planirani završetak je 20. juna ove godine kada će postrojenje biti pušteno u rad.

U toku su završni radovi i testiranje opreme.

Nakon puštanja postrojenja biće potrebno da prođe nekoliko mjeseci do postizanja projektovanog stepena prečišćene vode, a vrijednost ugovora iznosi 10,247 miliona eura.

Pored  predsjednika dvije bokeljske  opštine i njihovih saradnika, obilasku gradilišta su prisustvovali predstavnici kompanije WTE koja izvodi radove i GKW Consult koja vrši nadzor nad izvođenjem radova, predstavnici kotorskog i tivatskog vodovoda, kao i predstavnici Vodacoma, agencije za implementaciju projekta vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju, saopštavaju iz Stručne službe predsjednika opštine Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]