Zakon o slobodi vjeroispovijesti stupio na snagu

2

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti i set zakona koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao 25. januara stupili su danas na snagu nakon što su objavljeni u Službenom listu Crne Gore.

Na snagu su stupili i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakon o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, Zakon o izmjeni Zakona o radu.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima i Zakon o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Podsjetimo, Đukanović je kazao da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara.

“Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale”, saopštio je ranije predsjednik.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sjednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

CdM

2 KOMENTARI

  1. Dosledan i odgovoran covek nikad ne bih se ovalo igrao sa drzavom i narodom, sta znaci dilema, sibicarenje, sad je vidis a sad nevidis, predsdnik ima tim savetnika ako je nesto neispravno, protivzakonito predsednik to nesme da potpise nikad, zakon bi stupio nasnagu i bez njegovog potpisa. A Ustavni Sud bi takav zakon ponistio a ako je sve zakonito predsednik je morao da potpise odmah a ne da sibicari, sramot.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].