Zakonom o rađanju do garantovane izborne većine

5
Slavko Mandić

Ne bi nas čudilo da Vlada donese uredbu, ili još bolje Zakon koliko koja žena treba da rađa, kad da to učini i kojeg pola đeca da budu. Sve bi to oslobodilac Krivokapić i njegovi apostoli regulisali planom rađanja za potrebe nove vlasti, a novorođena đeca bi se obučavala u Cetinjskoj bogosloviji, što je potpuno prirodno budući da je nova vlada rukotvorina Srpske pravoslavne crkve. Tako bi se obezbijedio kontinuitet svetosavlja a u dogledno vrijeme, zašto ne i velelepni spomenik Svetom Savi na, tada već, očekivano preimenovanom Trgu nezavisnosti u centru Podgorice. Projekat rađanja, osmišljen za potrebe realizacije dugoročnog trajanja ove vlasti, razumije se bez DF-a, ali sa obaveznim Dritanom na svim poljima društveno-političko-vjerskog života Crne Gore, podrazumijeva upozorenje „nepotpunim porodicama“, kako premijer nazva one bez đece, da rađaju što prije i što više. Ništa bolje nijesu prošle porodice sa malim brojem članova, za koje je vrhovni vladin apostol ustvrdio da su egocentrične.

Krivokapić je iznio svoj a ne Vladin stav, komentarisaće u odbrani opunomoćeni ideolog raznorodnog činodejstvovanja koji je uspio da se nametne svekoilikoj javnosti snažnim glasom i valjda dovoljnim stasom za ovakvu vrstu poslova. To mu daje za pravo da novim sredstvom za komunikaciju, institucionalnim tviterom nalogom, umjesto onih kojima je to posao, obavještava narod o hapšenjima, sadašnjim i onima u budećem dobu, uz poruku sa osmijehom da će svi doć na red. Samo relaksirano, kaže doktor Dritan, bez straha i mane, da svi znaju što ih čeka. A inače, jasno je valjda da nema revanšizma, mržnje prema bivšima, ostrašćenosti, povampirenosti, ćeranja s posla i postavljanja na raznorodne pozicije uže i šire porodice, kumove i prijatelje, partijske dužnosnike, na upražnjena mjesta išćeranih.

Snaga sile, a ne uma zbog toga daje za pravo premijeru da iskreno misli da žene treba da rađaju bar po troje ili više. Da svi treba da budu Srbi pravoslavci, svetosavci. Da niko ne smije da piše latinicom jer je ona ustaška. Da nije ništa strašno ako neko napiše kakav pamflet protiv onih druge vjere i nacije, jer ko im je kriv što su to a ne ono što su trebali biti. Zbog toga i mogu prijedlozi u Beranama da se ulici da ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kreatora pogroma i genocida u Srebrenici nad muslimanskim življem. Ili popa Đujuća, sasvim svejedno. Popa Mace, ponajbolje!

A da bi vlast funkcionisali po receptu vladajuće klike, neophodno je promijeniti tužilačke zakone. Namjera je da se ugasi Specijalno državno tužilaštvo i formira Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. A to znači dosadašnjim tužiocima noga, a onda svojima po dubini i širine mjesta koliko god treba. Naravno, onda bi tužilaštvo radilo po diktatu vlasti, kako i dolikuje ovakvoj apostolskoj tvorevini.

A viđi čuda, oglasio se i Brisel. Dojadilo mu ćutanje na ovakve i slične marifetluke crnogorske vlasti i zaprijetio što se može desiti ako se desi da crnogorska vlast nastavi da krši evropske standarde i pravila. Da vidimo da li će se apostoli uplašiti. Oni koji su doveli ovu družinu na vlast, DF-ovi eksperti, koje vlast neće ni za živu glavu, tvrde da nema popuštanja i da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić mora da ode. Što se Brisela tiče, on ovu skupinu interesuje taman koliko i lanjski snijeg. Vrhovni šef apostola ipak bi da se to pitanje skine sa dnevnog reda, bar za sad, a svakako će gledat nekom prečicom da završi posao kako je to s Dritanom, uz pomoć Bečića učinio sa zakonom o vjerskim zajednicama.

Viđećemo za koji dan.

Vučićev upliv u crnogorska dešavanja nije mali ali mu je glupost velika. Na tome će se i završiti svo njegovo nastojanje da oživi srpski svet. Bajden mu je poručio što o tome misli. Čestitao mu dan državnosti i nove susjede. A on neka misli, ako može i umije.

Crna Gora će istrajati i oduprijeti se svim pošastima koje joj prijete. Sigurno i bez rezerve!

Slavko Mandić

5 KOMENTARI

  1. Eto, vidite koliko su ekstremni stavovi i gledista stetni, bez obzira gde su formirani na Cetinju ili u Kumrovcu sto se tice spomenika narod ce oceniti kakav i kome spomenik treba postaviti a postojeci Josipu Brozu Titu svakako netreba dirati ako nista drugo ono na podsecanje na skolu u Kumrovcu.

  2. Druga uredba treba da bude, da poženi sve ove junce iz Skupštine, što nisu još oženjeni i da prave đecu. Jedino je problem što bi pojedini stupili u istopolni brak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].