Zaleđeni snijeg otežava kretanje, komunalci posipaju najugroženije djelove Kotora

0
snijeg u Kotoru

Zoran Mrdak

audio: Zoran Mrdak

Poslije snijega juče u Kotoru, te hladne noći i jutra u minusu, grad i okolina su na mnogim djelovima okovani ledom.

Poseban oprez pješacima, zbog zaleđenih djelova trotora, skala, trgova i pjaceta, ali i prilaza naseljima posebno na višim kotama, uzbrdica i strmina, kao i vozačima zbog klizavih kolovoza.

Na pitanje Skala radija ko je nadležan za uklanjanje leda i posipanje puteva, odgovor smo dobili u kotorskom Komunalnom preduzeću.

Direktor Zoran Mrdak nam je saopštio da ovo preduzeće zajedno sa Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora dogovara prioritetne zadatke shodno stanju na terenu i na osnovu najugroženijih puteva.

Formirano je nekoliko ekipa i traži se so, koje nema u kotorskoj opštini, uz pijesak koji će se koristiti za posipanje najugroženih djelova opštine, kazao je Mrdak.

Najugroženiji su djelovi na kojima ima najviše strmina, a to  je područje Kavča, zatim prema Nalježićima, više kote naselja u kotorskoj opštini, treći put u Dobroti itd.

Problem otežava nedostatak soli koje je bilo kada je preduzeće Crnagoraput pokrivalo kotorsku opštinu, a sada je dislocirano i drugačije organizovano, rekao je Mrdak.

Komunalci se snalaze, a u jutranjim satima počelo je posipanje puteva i zamrznutih djelova grada i opštine Kotor, zaključio je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].