Zamjena vodovodne mreže i novi vodomjeri u Dobroti

0
radovi na donjem putu u Dobroti

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Uporedo sa radovima na izgradnji i proširenju kanalizacionog sistema u Dobroti, ovih dana obavlja se i zamjena vodovodne mreže između magistralnog i donjeg puta od otvorenog bazena do Kampa.

Velemir Dragić, tehnički direktor u preduzeću Vodovod i kanalizacija za Skala radio objašnjava da se zamjena mreže obavlja o trošku Vodovoda i vlasnici objekata ništa ne plaćaju.

Izvođač radova mora ući do postojećeg ulaza vodovodne cijevi u objekat, kako bi se zamijenila kompleta mreža koja je vani u zemlji.

Cijevi su dotrajale, propuštaju vodu i zbog toga su i veliki gubici u vodovodnom sistemu, objašnjava Dragić.

Za svaki objekat će biti doveden poseban priključak koji će biti vezan na novu vodovodnu mrežu, čime će stari sistem biti ugašen.

Takođe će i svako domaćinstvo imati nove, posebne vodomjere instalirane na prikladnom mjestu u blizini kapije ili ulaza u kuću, kako inkasant koji očitava vodomjere nebi šetao dvorištima i ulazio u kuće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].