Zapažena turneja Folklornog ansambla “Nikola Đurković” u Grčkoj

0
oduševili po običaju brojnu publiku

Članovi izvođačkog ansambla “Nikola Đurković”Kotor su se vratili iz Grčke sa jako uspijesne turneje i učešća na međunarodnom festivalu folklora”Music & sea”, koji se održavao u Paraliji od 19.do 24. septembra.

Na festivalu ansambl se predstavio sa igrama i pijesmama iz Boke Kotorske, stare Crne Gore i koreografijom Vrsute.

Po ocjenama medjunarodnog stručnog žirija, koji je ocjenjivao izbor igara, pjesmu, uigranost i orginalnost narodnih nošnji,naš ansambl je zauzeo prvo mjesto i dobio nekoliko poziva za učešća na prestižnim festivalima folklora u Evropi.

“Nastavljamo sa radom i podizanjem kvaliteta igre i pjesme,kako bi smo u decembru Kotoru podarili potpuno novi repertoar “Đurkovića” i dokazali konstantan napredak”, naglasio je prof.Peđa Šušić u izjavama za medije, povodom velikog uspijeha naših folkloraša.

Zadovoljstvo nisu krili ni članovi ansambla, koji na pitanja i komentare vezane za festival u Grčkoj, sa osmjehom i gotovo horski odgovaraju “Eeeekstra!!!”

Oduševili sve prisutne
zajednički snimak nakon zapaženog rezultata

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].