Zaposleni u firmi “Montemarin” spriječili požar većih razmjera

0

Požar u jednom od hangara Poslovnog centra “Rivijera” u indistrijskog zoni izbio je juče u popodnevnim satima.

Dežurna smjena kotorskih vatrogasaca odmah nakon dojave, krenula je sa jednim vozilom na intervenciju, kazao je Edo Kovačić, zamjenik komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Požar je izbio u hangaru u kome se proizvode plovila i u procesu proizvodnje koriste lako zapaljivi materijli, što je bio razlog da se na lice mjesta pošalje još jedno vozilo sa posadom.

Kovačić je naglasio da su zaposleni uspjeli da ugase požar protivpožarnim aparatima, tako da je vatrogascima preostalo samo da sa malom količinom vode ohlade žarište požara.

Međutim, kaže Kovačić, zbog velike koncentracije dima nastalog nakon požara, vatrogasci su morali da intervenišu i da pristupe odimljavanju prostora.

Nakon skoro 3 sata su uspjeli da izbace dim iz prostora.

Kovačić je pohvalio zaposlene u firmi “Montemarin” koji su prisebno i po pravilu odreagovali i ugasali svojim protivpožarnim aparatima požar.

On kaže da je posebno važno što su radnici u svom prostoru imali dovoljan broj ispravnih protivpožarnih aparata, ali i da su, svojim angažovanjem, uspjeli da spriječe moguću katastrofu, budući da bi ovakav prostor od više stotina kvadrata teško bilo ugasiti.

Tokom noći, zaposleni u “Montemarinu” su organizovali dežurstvo, jer je prostor bio pun lako zapaljivog materijala, ponovio je Kovačić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].