Zapošljavanje lica sa invaliditetom

1

Željka Vukotić

Željka Vukotić

Zavod za zapošljavanje Crne Gore je 3. novembra raspisao poziv za podnošenje prijedloga projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, profesionalne rehabilitacije i aktivne politike zapošljavanja.

Zavod poziva pravna i fizička lica da podnesu projektne ideje koje će omogućiti zapošljavanje lica sa invaliditetom i povećanje zaposljenja i prilagodljivosti lica sa invaliditetom na tržištu rada.

Cilj ovog poziva je prevencija socijalne isključenosti lica sa invaliditetom i povećanje zaposlenosti ovih lica.

Jedan od ciljeva je i uspostavljanje partnerstva između poslodavaca, prioritetno iz pravnog sektora, izvođača programa profesionalne rehabilitacije, organiozatora obrazovanja odraslih u cilju zapošljavanja ovih lica, objašnjava za Skala radio Željka Vukotić, savjetnica za profesionalnu rehabilitaciju iz hercegnovskog biroa rada.

Ciljne grupe u ovom pozivu su nezaposlena lica sa invaliditetom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, kao i lica sa invaliditetom koja nijesu na evidenciji nezaposlenih, a traže uključenje u mjere aktivne politike zapošljavanja.

U Zavodu očekuju da se u okviru ovog poziva uključi najmanje 300 lica sa invaliditetom i da bude zaposleno minimum njih 50%.

Svi projekti će se realizovati na teritoriji Crne Gore, a krajnji rok za predaju predloga projekata je 23. novembar, podsjetila je Vukotićeva.

1 KOMENTAR

  1. Ovakve inicijative daju nadu da humanost postoji makar jos ponegdje.
    Svakako da inicijative moraju dati rezultate da bi se ovako zbilja razmišljalo o sredini u kojoj smo – da posjeduje humane ideje i budi ih kod onih koji imaju potencijala za buđenje.
    Bravo Skali sto ovo saopšava , samim tim svesrdno podžava. Ova lica, sigurna sam mogu u prosjeku biti puno bolji izvršioci poslova od onih drugih, posebno onih silnih, sujetnih, zatucanih.
    I ova lica jesu i moraju da budu tretirana kao ravnopravni grđani, inače smo u BLATU, a možemo i u EU i Nato, džabe sve, ako sami sebe ne uredimo i ne promijenimo. Ne treba nam za to ni Evropa ni Amerika !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]