Žarko Radulović: Broj turista raste ali i problemi poput buke, taksi usluga, parkinga

0
Žarko Radulović

Žarko Radulović

Žarko Radulović

Zadovoljavajući rezultati dosadašnjeg toka turističke sezone pokazuju da su najave za naredni period više od 17% u odnosu na prošlu godinu.

To nagovještava uspješnu sezonu uz brigu svih u otklanjanju prošlogodišnjih nedostataka, kazao je za Skala radio Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i jedan od suvlasnika hotela “Splendid“.

Buka i dalje ostaje neshvatljivo nepopravljiv problem, a ove godine je izražen i novi problem taksista.

“Kada se sjedne u taksi ne zna se koliko će ta vožnja koštati, u jednom pravcu je 3 eura npr, a u istom pravcu na povratku, može da bude i 30 eura, što stvara izuzetno lošu sliku, još goru neko što je stvara buka”, smatra Radulović.

Na naše pitanje ko tome može stati na kraj, Radulović je odgovorio dobra volja i kontrola uz baždarenje taksimetara.

Taksisti mogu da formiraju cijenu kakvu oni hoće i imaju po pet različitih cijena, navodi on.

“U ovoj oblaasti postoje  velike zloupotrebe. Taksisti mogu da se parkiraju gdje niko ne može, a pokrivaju ih određeni službenici iz državnih institucija”, mišljenja je Radulović.

Postoji sumnja, kazao je on, da je dio vozila koji se koriste za taksi usluge vlasništvo državnih službenika koji unajme vozača da radi za njih.

“Kada je riječ o gužvama u saobraćaju na našim putevima, njih će vazda biti i kada se završe trenutni radovi. Međutim, završetkom radova biće značajno bolji protok vozila. Treba se strpiti još desetak dana, jer  ćemo svi biti zadovoljni kada se budemo vozili bulevarom od kotorske raskrsnice pa do kraja Bečića bez prekida. Ovo je godina kada treba da ostavimo dobru percepciju turista kako bi se vratili i doveli nove sljedećeg ljeta”, poručio je Radulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]