Žarko Radulović: Ove godine više novca, a manje gostiju

4

Žarko Radulović

Žarko Radulović

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o kvalitativnim i kvantitativnim efektima ljetnje turističke sezone 2014. godine.

Na sjednici je konstatovano da su, uprkos vanrednim okolnostima pod kojima se ovogodišnja sezona odvijala, ostvareni zadovoljavajući rezultati poslovanja turističke privrede, zahvaljujući pravovremenim i adekvatnim aktivnostima preduzetim od stane države, lokalnih uprava i turističke privrede.

Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja kazao je za Skala radio da nam je ovogodišnja turistička sezona bila šarolika.

Sezona se privodi kraju.

Na sezonu je najviše uticalo ekstremno loše vrijeme.

Podaci od strane Monstata su, kaže Radulović u potpunosti tačno jer se radi o egzaktnim pokazateljima.

Tu, kaže on, nema politike.

Finansijski rezultat koji je nešto malo veći od prošlogodišnjeg  je ostvaren ,uprkos činjenici da je je bilo 20% manje turista u odnosu na 2013. godinu.

To je, kaže Radulović dosta gruba, ali približno tačna procjena.

“Zanimljivo je da i pored pada boja turista imamo veći finansijski pokazatelj. Taj podatak će biti sigurno osporavan”, vjeruje Radulović koji je jasan da u njega apsolutno vjeruje.

“Odgovor zašto je to tako nalazi u činjenici da je u ovoj godini značajno više privrednih subjekata prešlo u legalnu zonu poslovanja. To samo potvrđuje tezu Crnogorskog turističkog udruženja da je Crna Gora imala zadnjih 4-5 godina milijardu, milijardu i sto pedeset miliona eura ukupnog prihoda od turizma a zvanično se prikazivalo od 560 do nekih 700 miliona eura, kako koje godine. Sve ovo je bilo izvan legalnih tokova i nije moglo da se registruje. Ove godine je po CTU ostvareno preko milijarde, ali ni ove godine nije prikazan realan rezultat, ali, s obzirom kakva je bila godina, dobar je”, kaže predsjednik CTU-a Žarko Radulović.

4 KOMENTARI

  1. Zarko, ma tebe bi morala pregledat nasa dobra dotoresa Ljiljana, ne mogu joj se sjetit djevojackog prezimene, ljepse joj je uz ovo lijepo lice stojalo.
    Pozdrav mojoj dragoj Skali, jerbo zasluzujete i vise, a to je sve sto vam ja mogu dat

  2. ovaj spava. Pa ili je ovo sanjao ili zmureci brojao te ,,vece pare”.
    Nastavi da spavas, bivsi kormilaru Radulovicu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].