Žarko Radulović: Protesti ne interesuju sve brojnije turiste

6
Žarko Radulović

Žarko Radulović

Žarko Radulović

Ovih dana Demokrastki front je ulicama Podgorice demonstrirao silu.

Pored napada na policiju, demonstranti su razbijali centar glavnog grada, što je loša slika koja je s namjerom poslata u svijet.

Koliko će prizori i dešavanja iz Podgorice moguće uticati na dolazak turista u postsezoni i za predstojeće praznike i da li će se odraziti na narednu turističku sezonu Skala radio je pitao Žarka Radulovića, predsjedniku CTU i suvlasniku hotela “Splendid“.

Po njegovom mišljenju pomenuta dešavanja uopšte ne utiču na turistička kretanja kod nas.

“Mi imamo veliku zabludu da o nama razmišljaju Evropa, Amerika, Rusija svakodnevno najmanje pola sata, a oni pojma nemaju što se dešava. Ako su nešto i saznali, u sljedeća tri minuta su zaboravili to što su vidjeli. Dakle ova dešavanja, naročito do početka sljedeće sezone neće imati nikakav uticaj na turizam, niti će ga ugroziti, niti mu dati nešto dodatno novo“, riječi su Radulovića.

Ove zime dolazak u Crnu Goru najavljuju Kinezi. Oni su potpuno apolitični, kaže Radulović i podsjeća da su ovih dana, baš u vrijeme protesta njihovi turisti boravuili u našoj zemlji, ali da nijesu imali nikakav komentar.

“Sa njima tokom zime i ukoliko ljeto iduće godine bide približno ovom, imaćemo izuzetno uspješnu turističku godinu“, rekao je Radulović.

Na naše pitanje ima li najava za novogodišnje praznike, Radulović je odgovorio  da je počelo veliko interesovanje, uz fenomen, kako je kazao, da naša dijaspora iz Amerike, Kanade i Evrope sve više pokazuje interesovanje za ove praznike koji se tamo ne slave kao kod nas.

Hotel “Splendid“  za Novu godinu već ima rezervacije iz Majamima, Vašingtona, Toronta, Njujorka, Los Anđelesa, Frankfurta i tako širom Evrope.

Vjerovatno će puno ljudi iz naše dijaspore dočekati Novu godinu i u drugim hotelima u Crnoj Gori, mišljenja je Radulović.

6 KOMENTARI

 1. Traba ih ignorisat Žako baš kao što kažeš.Kakva razmišljanja o protestima DF baš su se Ameri ili Talijani prepali od vojvode Mandića.

 2. “Mi imamo veliku zabludu da o nama razmišljaju Evropa, Amerika, Rusija svakodnevno najmanje pola sata, a oni pojma nemaju što se dešava. Ako su nešto i saznali, u sljedeća tri minuta su zaboravili to što su vidjeli. Dakle ova dešavanja, naročito do početka sljedeće sezone neće imati nikakav uticaj na turizam, niti će ga ugroziti, niti mu dati nešto dodatno novo“, riječi su Radulovića.

  Uz svo uvažavanje gospodina Radulovića, ali ova izjava je najveća nebuloza koju je lansirao u zadnjih deset godina.
  Itekako razmišlja Jeropa, Ameri i Rujo o ovom “komadiću” obale od Arze do Ade, kao i o sveukupnim dešavanjima u Gori Crnoj. I to daleko više nego što pretpostavlja g-din Radulović. Razmišlja samo onaj ko je zadužen za razmišljanje. Upravo ti koji “razmišljaju” preporučuju ili odvraćaju svoje državljane od neke destinacije. A što se “boranije” tiče, ogromni procenat ne bi znao na fizičkoj karti svijeta pokazati ni gdje je Balkan.

 3. Ajde Žarko spavaj ka na ovu lentru i ne prizivaj Nato, čudo vas manite snašlo,koji vam je đavo popio mozgove !!!!!

 4. TAAAAAAAAAko je Žarkec njima ne treba ni pridavati važnosti.
  Baš se Francuz ili Amer pita ju što će i kakvu skandalu učinjeti front i ostala boranija ispod šajkače.

  • “boranija ispod šajkače…” zajedno sa polusekicama šajkače-kojima se svake godine u Blajburgu -klanja u mimohodu…aktualni prešednik NeovisneDemokrackeHrvacke članice EU-onom od surog mermera spomeniku>>(prikazan na HRT 17 i 24.svibnja .2015-u emisiji:”nedjeljom u 2….”od autora:novinara i publiciste Aleksandra Stankovića)<< na kojemu piše "Slava slavnoj hrvatskoj armiji"-Blajburg 15.svibnja.1945 godine.Inače okićen sa šahovnicom i polumjesecom…..pridaje/pridavati važnostiiii…jer tamo su zakopane hiljade sve tri "jevropske-a naše smrdalice..-pretekle na "Zidanoj ćupriji"….

   P.S. Takođe treba pozdraviti namjere naše dijaspore-da čeka "Novu godinu"-u otadžbini i da time ispunja data predreferndumska obećanja-o ulaganju u Crnogorsku privredu i razvoj potla referenduma! Kako bi rekao Sveti Petar Cetinjski:"KONOP VEŽE KONJE I VOLOVE-A POŠTENA RIJEČ VITEZOVE"!

 5. Gospodin Radulović pokušava lansirati najveću obmanu javnosti u cilju priključenja CG NATO-u. Bez da trepne, kaže da će Crnu Goru godišnje NATO koštati najviše 300.000!
  Zaboravio je naglasiti da će turizam u Boki zamrijeti kad prvi F-16 sleti na tivatski aerdrom. Ili kad se “Nimitz” sa 6.000 marinaca usidri u Tivatskom zalivu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]