Zasijedao opštinski tim za zaštitu i spašavanje

0

Korona virus ozbiljno je shvaćena i u kotorskoj opštini. Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Kotor održao je sastanak na kome se razgovaralo o spremnosti i opremljenosti organa i službi u sistemu zaštite i spašavanja kao odgovor na korona virus.

Sastankom je rukovodio predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, a prisustvovali su: direktor kotorske Opšte bolnice prim. dr Ivan Ilić, direktor Doma zdravlja Kotor dr Igor Kumburović, glavna sestra risanske bolnice “Vaso Ćukovic” Ljiljana Krivokapić, sekretarka Crvenog krsta Kotor Aneta Marović, načelnica Direktorata za vanredne situacije PJ HN Lidija Petrone Kolar, socijalna radnica Psihijatrijeske bolnice u Dobroti Nada Matkovi, direktor Doma starih Grabovac Srđan Dragomanović i dr Damir Adrović iz ove ustanove, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, Tanja Lalović, epidemiološkinja u Domu zdravlja Kotor, predstavnik OB Kotor Milovan Petrović, načelnici Komunalne policije i Komunalne inspekcije Zoran Vučinović i Zoran Dragović, direktor Komunalnog preduzeća Kotor Milan Popović, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak, inspektor u Direktoratu za vanredne situacije PJ HN Sreten Roganović, glavna aministratorka Opštine Kotor Milena Kašćelan i sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Nikola Banićević.

Aprcović je kazao da je neophodno preduzeti konkretne korake u cilju koordiniranog djelovanja Opštinskog tima. Na bazi raspoloživih podataka, korona virus je prisutan u najbližem okruženju i obaveza Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje je da, dajući konkretne savjete i sugestije, pripreme odgovarajuće planove i sprovedu adekvatne mjere kako bi se spriječilo moguće širenje korona virusa.

Opštinski tim je razmatrao situaciju za buduće djelovanje svih službi vezanih za preduprijeđenje širenja eventualne infekcije.

Ono što je posebno naglašeno jeste da je neophodno da se građani informišu iz pouzdanih izvora, tako da sve provjerene, detaljne i tačne informacije možete naći isključivo na sajtu Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Svjetske zdravstvene organizacije.

Na današnjem sastanku je takođe bilo riječi i o utvrđivanju mogućnosti nabavke neophodnih sredstava za dezinfekciju kako prostora, tako i materijalne opreme na javnim površinama.

Kao zaključak sastanka možemo istaći da, i pored svega navedenog, mi sami moramo dati doprinos sprječavanju širenja virusa, na način što ćemo povesti malo više računa o ličnoj higijeni. Preporuka Opštinskog tima zaštite i spašavanja je svakodnevno praćenje smjernica Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

https://www.ijzcg.me/me/prevencija-covid-19

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]