Zasjat će palaci

3
sa jedne od Bokeljskih noći

U akvatorijumu kotorskog zaliva u subotu 24. avgusta od 21 sat počinje tradicionalna kotorska fešta “Bokeljska noć”, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra.

Feštu nad feštama najaviće kotorska Gradska muzika i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor”.

U morskom điru 45 okićenih barki sa 10-ak vučnih brodova predstaviće se publici i žiriju i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4,5 hiljada eura.

Žiri će raditi u sastavu: Lana Bokan – vajarka i članovi prof. Marina Dulović – Sekretarka za kulturu, drustvene djelatnosti i sport i Vladimir Jovićević – akademski slikar i profesor na Akademiji umjetnosti u Firenci.

Čaroliju na moru krunisaće veliki muzički vatromet.

Program će sa glavne bine voditi Dubravka Jovanović, pjesnikinja i novinarka Skala radija, a na engleskom jeziku goste će pozdraviti i istorijat ove fešte im predstaviti Ana Nives Radović, direktorica Turističke organizacije Kotor, dok će RTCG omogućiti direktan prenos na prvom programu državne televizije.

Nakon akva pozornice, fešta će se nastaviti na trgovima po starom gradu, uz muziku domaćih sastava i defileom Gradske muzike pjacama i pjacetama Kotora.

Na dan održavanja „Bokeljske noći” glavni gradski parking na rivi neće biti u funkciji.

S obzirom na to da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca, a u cilju smanjenja gužvi, apeluje se na vozače da vozila parkiraju do 20 sati.

Organizator Bokeljske noći je je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Generalni sponzor je Luka Kotor, a partner je DOO “Komunalno Kotor.

Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

3 KOMENTARI

  1. Kako tradicionalna festa kad je ova i sve ostale slične od kume počela.Ona je stvorila i organizovala pa je i javno priznanje dobila od Blečića.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]