Unaprijeđenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi

0

U Skoplju je održana Prva regionalna konferencija “Zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” u sklopu projekta “Unaprijeđenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” Savjeta Evrope i EU.

Projekat obuhvata sistem grantova (donacija u vidu bespovratne novčane pomoći) koji se daju kao podrška za 36 opština koje bi tu podršku koristile da otklone prepreke oko ostvarivanja prava manjina na lokalnom nivou.

Opština Kotor je dobila grant za projekat koji se odnosi na upotrebu hrvatskog jezika u štampanim medijima, prvenstveno u časopisu Hrvatski glasnik koji promoviše kulturnu baštinu i važne događaje za pripadnike hrvatske nacionalne manjine u CG.

Projekat će trajati od januara do decembra 2015. godine.

Predstavnici opštine Kotor na Konferenciji, u sklopu koje se odvijala i zvanična ceremonija potpisivanja obavezujuće izjave o implementaciji malih grantova, su Tijana Čađenović – sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti i savjetnica u Sekretarijatu za kulturu, sport i drustvene djelatnosti Madalena Jovanović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]