Zašto nam ulice na mozaik liče

3
prvo se ulica završi pa se onda po njoj kopa, naša je praksa

Ako smo po nečemu poznati, onda je to po prekopavanju ulica i trotoara po nekoliko puta. Taman se završi postavljanje kablova za telefon, poploča trotoar ili se asfaltira put kuda je prokopano, kad ono  na scenu stupaju oni koji postavljaju elektro instalacije. Završe i oni i kad pomislimo da više neće niko kopati, evo ih oni koji polažu vodovodne cijevi.
Rade bageri, oni manji ili snažniji. Pršti, buči, zuji  na sve strane. Dešava se, ne tako rijetko, da dođe i do kidanja kablova brojnih instalacija pa imamo prekide interneta, struje, telefona, tv signala.

Ovo je nevjerovatno, kaže nam slušalac koji je viberom proslijedio fotografiju sa trećeg  puta u Dobroti.

Kopaju, kaže on, a ulicu su taman uredili prije nekoliko. Vade nedavno postavljene saobraćajne znake koje je, po sredini trotoara, a ne pri krajevima kako je pravilno, postavljala krajem prošle godine neka firma iz Nikšića.

To radi “Jedinstvo“ iz Užica, a razlog je postavljanje cijevi za vodovod. Kad završe oni, pitanje je da li će se se opet neko sjetiti da kopa po saobraćajnici, na kojoj ima viže ležećih policajaca nego na teritoriji cijele opštine.

Što je ovo za Boga miloga, pita se naš slušalac koji je kazao da nam ulice zbog ovoga liče na mozaik.

A da li se pitaju nadležni koliko košta nečija nebriga i neplanska rabota? Da li je iko odgovarao što jednu istu stvar radimo po nekoliko puta. I to plaćamo mi, građani, a ne oni koji najčešće naš novac trpaju u vlastiti džep.

3 KOMENTARI

    • Milli, je li ti onaj ukućanin od džonte, koju je podvaljivao “boraniji”, ostavio kuću. Džonta se podvaljivala fukari i boraniji. Mekšina, ruža i bolji komadi znalo se kome je išlo. Bez grama džonte.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].