Zavidno znanje učesnika kviza iz crnogorske istorije “Crna Gora i njena sloboda”

0

 

kviz znanja u Nikšiću

U organizaciji SUBNOR-a i Antifasista Crne Gore i Ministarstva Prosvjete, u Nikšiću je organizovan  kviz znanja iz istorije na temu “Crna Gora i njena sloboda”.

U konkurenciji  21. ekipe iz 16 gradova, ravnopravno su učestovali učenici Gimnazije Kotor Ivan Kašćelan, Miloš Kašćelan i Stefan Lazarević, u pratnji profesorice Tatjane Zambate i predsjednika UBNOR-a i antifasista Kotora Jova Bećira i člana ove organizacije Anke Perović.

U kvizu nijesu učestvovale ekipe iz Kolašina, Mojkovca, Berana, Bijelog Polja, Rožaja i Petnjice.

Pozdravljajući prisutne takmičare, Slobodan Mirjači, predsjetnik UBNOR-a i antifasta Nikšića se zapitao zašto nema učesnika iz ovih gradova i naglasio da narod koji ne poštuje svoju prošlost, ne može imati svijetlu budućnost, i ako odsiječemo svoje korijene, ne možemo rasti.

On se zapitao čiju istoriju predaju profesori koji ne učestvuju na takmičenju?

Po ovom pitanju ocekuje se da ministarstvo Prosvete zauzme određen stav.

Učesnici kviza su pokazali odlično znanje.

Pokazali su da znaju ko je Ljubo, Sava, Peko i drugi narodni heroji, da znaju istoriju Balšića i Vojisavljevića, Crnojevića i Petrovića.

Žiri je na kraju malu prednost dao predstavnicama gimnazije iz Nikšića “Spartanke”, koje su pobjednice ovogodišnjeg kviza znanja “Crna Gora i njena sloboda”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]