Završava se adaptacija Doma učenika i studenata u Kotoru

0
Studentski dom "Spasić-Mašera" Kotor

Branko Ivadrić

Branko Ivardić

Dom studenata i učenika “Spasić Mašera” u Kotoru uskoro će biti u novom ruhu, budući da je prije dva mjeseca počela njegova adaptacija u okviru programa Energetske efikasnosti za javne ustanove.

Ovaj program je radilo Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa njemačkom Vladom i Ministarstvo prosvjete, kazao je za Skala radio  Branko Ivadrić, direktor Doma u kome je smješteno 260 učenika i studenata.

Pri kraju su poslovi na fasadi po savremenim standardima, tzv demit fasada.

Završava se i postavljanje solarnih panela za grijanje vode i izmjena kotlarnice.

Zbog pozamašnih radova, u Domu nije bilo tople vode pa se ovaj problem prevazilazio instaliranjem priručnih bojlera, a sada je sve u funkciji.

Uskoro se očekuje završetak kompletnog posla, pa će uslovi u Domu biti skoro sto posto bolji nego ranije, kazao je Ivardić.

Što se kuhinje tiče, Dom “Spasić-Mašera” je odavno u Hasap sistemu, što znači da svake godine inoviraju ateste kako diktiraju evropski standardi.

Na jelovniku su svakodnevno tri do četiri jela, a dnevno za jedan obrok je prisutno oko 500 učenika i studenata, što znači da je osim stanara isto toliko abonenata, rekao je Ivardić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].