Završen specijalističi kurs italijanskog jezika

0
prof. dr Marija Radulović

Milja Radulović

Milja Radulović

Specijalistički kurs italijanskog jezika, koji se organizovao pod pokroviteljstvom Zajednice Italijana Crne Gore, juče je završilo 18 kandidata.

Kurs je organizovan u saradnji sa partnerima iz Italije, Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore i kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

Kurs je započelo 34 kandidata, a kompletan kurs je odslušalo njih 18 koji su uspješno položili ispite.

Njima će u petak, 22. marta, u kotorskom hotelu “Cataro” biti dodijeljeni sertifikati.

Ovo je za Skala radio kazala prof. dr Marija Radulović, predsjednica Zajednice Italijana Crne Gore.

“Ovaj kurs mnogo znači. On je specijalizovan. Namijenjen je turističkim vodičima koji već imaju licencu i podrazumijeva nadogradnju za vođenje italijanskih gostiju. Ministrastvo turizma i održivog razvoja će, kako su kazali, izdati svoja posebna uvjerenja, sa kojima će ovi vodiči  koji su završili specijalistički kurs imati prednost prilikom zapošljavanja u odnosu na one koji ga nemaju”, kazala je prof. dr Radulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]