Završena i 35. sjednica SO Kotor

2
sa sjednice SO Kotor

Kao što se i očekivalo, današnja sjednica SO Kotor protekla je u višesatnoj raspravi o prijedlogu Odluke o budžetu Opštine Kotor za 2016. godinu.

Teme i dileme, brojne konstatacije, sukobi mišljenja pozicije i opozicije i pored javnih rasprava koje su trebale da sublimiraju sve što je kvalitet više i to predlože odbornicima u cilju poboljšanja dokumenta koji je od posebne važnosti za funkcionisanje kotorske Opštine.

Sa 17 glasova za i 3 protiv usvojen je budžet Opštine Kotor u iznosu od 18.217.000.

I ove kao i prošle godine prenešeno je 3.000.000 eura, što znači da se radi o sredstvima koja se nijesu znala utrošiti.

Odbornici su još jednom pokazali smanjenu zainteresovanost za brojna pitanja iz dnevnog reda.

Posebno kada je u pitanju Program kulturnih manifestacija za 2006. godinu,

Program rada za 2016. godinu sa Finansijskim planom JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ i Program rada za 2016. godinu sa Finansijskim planom OJU “Muzeji“ Kotor.

Odbornica SDP-a Bruna Lončarević je pitala kako se vrši raspodjela sredstava koja njesu mala, što je sa Međunarodnom smotrom mode, ko će učestvovati i kakav je odnos prema tradicionalnim manifestacijama.

Dobijen je odgovor da je sve u skladu sa programom koji je kvalitetom u skladu sa potrebama grada Svjetske kulturne i prirodne baštine.

Interesantno je da niko nije bio zainteresovan da pita kotorskog direktora Kulturnog centra Miloša Dževerdanovića ama baš ništa o funkcionisanju ove kulturne ustanove koja je žila kucavica svih kulturnih dešavanja u našem gradu, bilo kroz produkciju ili direktno pružanje logistike prilikom održavanja značajnih kulturnih manifestacija poput KotorArta i drugih programa od interesa za prezentaciju Kotora.

Razlog je najvjerovatnije što najveći dio odbornika ne poznaje značaj kulture niti koristi usluge Centra, osim obaveznih političkih promotivnih skupova svake četvrte godine.

Interesovanja nije bilo ni za OJU “Muzeji“Kotor.

Usvojeni su izvještaji o realizaciji Budžeta Opštine Kotor opredijeljenih za NVO za 2015. godinu, Izvještaj o radu Komunalne policije za period od 01. do 30. 09. 2015. godine, Izvještaj o radu Službe zaštite i spašavanja za period od 1. 06. do 30. 09. 2015. godine, Akcioni plan borbe protiv korupcije Opštine Kotor (2015-2016.), Nacrt programa zaštite i očuvanja Kotora za 2016. i Nacrt Lokalnog akcionog plana za biodiverzitet 2015-2020. godinu.

Tokom zasijedanja Skupštine odbornicima su podijeljeni novogodišnji paketići, što je izazvalo više pažnje od mnogih tačaka dnevnog reda.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]