Završeno asfaltiranje putne mreže na Trojici, počinje sanacija gradskog sata

1
počela rekonstrukcija sat kule u starom kotorskom gradu

Zoran Mrdak

Ovih dana Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora sprovodi brojne aktivnosti na terenu.

Minule sedmice asfaltiran je put u naselju Lozica na Trojici, što, sa dijelom koji je krajem godine presvučen asfaltom, predstavlja završetak radova na putnoj mreži koja gravitara Vrmcu, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Direkcije.

On je zahvalio mještanima naselja u ovom dijelu kotorske opštine na svesrdnoj pomoći da ovaj kraj oživi, napominjući okončane radove na vodoizvorištu koji narednih dana treba da bude predat preduzeću Vodovod i kanalizacija kako bi se krenulo sa priključivanjem potrošača na sistem.

Mrdak je podsjetio i na asfaltiranje oba parkinga ispred kotorskog Doma zdravlja, donjeg i gornjeg, kao i ulice ispod zgrade Ujedinjenih nacija u Dobroti.

Počela je i sanacija sat kule na Trgu od oružja.

Investicija je teška 28.000 €, a za nadzor treba izdvojiti dodatnih 2.800 €.

Rok za završetak je 90 dana, a radove izvodi preduzeće Restrting iz Budve, renomirana firma koja se bavi i projektovanjem.

Rekonstukcija će obuhvatiti kompletan unutrašnji i vanjski dio sat kule, uz dobijene konzervatorske uslove, rekao je Mrdak.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]