Zbog digitalizacije ne radi kino “Boka” u Kotoru

2

U kotorskom kinu “Boka” u starom gradu, zbog postavljanja nove opreme, do daljnjeg neće biti filmskih projekcija.

Nakon sanacije krovne konstrukcije do kraja februara će u kinu biti postavljanja nova oprema, saopšteno je iz JU Kulturni centar “Nikola Đurković”.

Na osnovu tenderske dokumentacije, radove izvodi preduzeće “Interaktiv DOO” iz Podgorice.

Potpisivanje Ugovora o sufinansiranju projekta digitalizacije kina u Kotoru zaključen je prošle godine između opštine Kotor, Ministarstva kulture Crne Gore i JU Filmski centar Crne Gore.

“Predmet ugovora je saradnja na realizaciji projekta digitalizacije kino sale u Kotoru i njenog opremanja savremenom tehnikom, a u cilju revitalizacije redovne prikazivačke djelatnosti, te u skladu sa razvojnim prioritetima utvrđenim Nacionalnim programom razvoja kinematografije 2018-2023. i Programom razvoja kulture 2016-2020”, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost projekta je 80.000 eura. Od toga je 30.000 eura obezbjedilo Ministarstvo, a 50.000 eura Filmski centar.

“Ugradnjom novog digitalnog projektora, 3D kino projekcionog platna i digitalnog procesora zvuka, ovaj sistem će ljubiteljima sedme umjetnosti pružiti nezaboravan doživljaj. Živimo u virtuelnoj stvarnosti tako da će nova tehnologija omogućiti živo, realistično iskustvo pri gledanju filmova”, poručuju iz JU Kulturni centar “Nikola Đurković”.

Kako kažu i sam kino repertoar će biti unaprijeđen pa će se u kinu “Boka” prikazivati najnovija filmska ostvarenja.

“Nakon unaprijeđivanja opreme Kino će postati kvalitetniji ambijent ne samo za kino projekcije nego i za predavanja, književne večeri, seminare i ostale sadržaje. Kapaciteta je 100 mjesta u parteru i 60 na balkonu”, zaključuje se u saopštenju.

2 KOMENTARI

 1. E tako je to kad nisu htjeli otvoriti mini slastičarnicu unutra, a i oni u razbucane rebatinke sa mojsijevskom bradom, koju ne štricaje, ćori kroz ono kinematoskopsko
  okance i pušta uglavnom dosadne filmove!
  Nema više kultnih filmova, kao nekada:
  Doktor Živago, Kozara, Neretva, Sutjeska,
  a ne obavještavaju oće li bit promocije
  filma Dara Jasenovac !?

 2. a koliko radnika ima i kakvi su radnici ne moraju ni otvarat
  lise onoga strazara ujutro sto dolazi ostali za god ne skupe 8 sati rada
  jos uvece kad je prodaja karata a cuvena mike savjetuje ljude da ne kupuju jer nema nikoga a unutra hladno
  los film itd itd
  sramota za grad a boze moj veliki kotorani

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].