Zbog dotrajalih cijevi svakodnevni kvarovi na mreži u kotorskoj opštini

1

Velemir Dragić

Vodosnadbijevanje u kotorskoj opštini iz glavnog izvorišta u Orahovcu je uredno i voda je dobrog kvaliteta, ali su zbog zastarjelog cjevovoda prisutni svakodnevni kvarovi u sistemu.

Posebno je ovih dana problematično vodosnadbijevanje viših kota na području Muo, Prčanj, Stoliv i dalje Kostanjica, Morinj, Strp i Lipci, koje se vodom snadbijeva iz dijela rezervoara u Škaljarima.

Juče je više sati ovo područje bilo bez vode, zbog pucanja jednog podmorskog cjevovoda koji vodu iz Orahovca dodatno doprema u sistem iz Škaljara do Stoliva i dalje za Kostanjicu i Morinj.

Iz tog razloga zbog niskog pritiska pomenuto područje je ostalo bez vode i kvar je tek otklonjen sinoć oko 19 sati, objašnjava za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor DOO Vodovod i kanalizacija Kotor.

Na području Kostanjice, Morinja i Strpa, danas je ponovo došlo do kvara na glavnom distrubutivnom cjevovodu koji je u dosta lošem stanju.

Česta su oštećenja, a po riječima Dragića postoji mogućnost i da usljed zaustavljanja na nekim proširenjima, teretna vozila prouzrokuju oštećenja i pucanja cijevi zbog lošeg kvaliteta.

U tim slučajevima popravka traje dugo, jer se  mora ručno kopati, a potom i punjenje sistema nakon otklanjanja kvara traje dosta dugo.

Potrebna je stalna kontrola pritiska koji bi ukoliko bi došlo do njegovog porasta mogao ponovo da izazove pucanje cijevi.

Dragić je podsjetio da je na području Grblja uveden drugi stepen restrikcije vode zbog smanjenja izdašnosti izvorišta iz kojeg se snadbijeva područje Radanovića i gornje grbaljskih sela.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].