Zbog partnerke Ranka Krivokapića, Luka u pat poziciji

13
Luka Kotor

Protiv AD Luka Kotor trenutno se vodi prekršajni potupak pred Sudom za prekršaje Budva, odjeljenje Kotor, zbog kašnjenja održavanja redovne Skupštine akcionara, jer naležnim državnim organima nijesu u zakonskom roku predati akti koje ona usvaja.

Do kašnjenja redovne Skuštine akcionara došlo je u periodu kada je SDP ucjenjivao koalicione partnere da za zamjenika direktora Luke Kotor postave Tenu Božović, partnerku lidera SDP Ranka Krivokapića, koja je i odbornica te partije u kotorskom paralmentu.

Božović naime, tada nije došla na sjedicu SO Kotor, na kojoj je trebalo da se utvrde stavovi i prijedlozi Opštine, većinskog vlasnika Luke Kotor za redovnu Skupštinu akcionara te kompanije.

Zbog nedostatka kvoruma, nijesu mogla biti usvojena potrebna dokumenta, a samim tim ni održati zakazana redovna Skupština akcionara.

Zbog ovoga, shodno Zakonu o hartijama od vrijednosti, protiv AD Luka Kotor pokrenut je postupak zbog prekšaja iz člana 133, za koji je zaprijećena kazna od 2.500 do 20.000 eura.

Božović i još jedan odbornik SDP, napustili su posljednju sjednicu SO Kotor, na kojoj je trebalo da se imenuju tri nova člana Odbora direktora Luke, nakon čega nije bilo kvoruma, pa je tako propao pokušaj izbora novog Odbora direktora, u susret redovnoj Skupštini akcionara zakazanoj za 16. mart. Božović, iako nije predsjednica kluba odbornika SDP, na sjednici je saopštila da iznosi stav partije – da neće podržati odluku o imenovanju članova Odbora direktora, jer “nijesu zadovoljni stručnošću vođenja Luke Kotor”.

Ona je prozvala SNP da su prekršili raniji dogovor.

Predsjednica kluba odbornika te partije Bruna Lončarević, reagovala je na miješanje Tene Božović u njen posao, podsjećajući da je ona, kao šef  kluba, ta koja treba da saopšti stav SDP po ovom pitanju.

“Dogovor je bio da SNP treba da ima tri člana borda u Luci, protiv toga sam i ja tada bila, ali smo se potom ipak dogovorili da tako ostane. S obzirom da je to bio koalicioni dogovor, ja ću se u svom ponašanju, odnosno u glasanju, držati onoga što smo se dogovorili. Ovo je mišljenje i dijela članstva, ne samo moje”, kazala je Lončarević.

Ovim se pokazalo da su se stvari otrgle kontroli unutar te partije, i da Božović očigledno ima neka nepisana ovlašćenja, tim prije što je svojim istupom prekršila i Statut Luke Kotor koji precizira da samo izvršni direktor i predsjednik Odbora direktora mogu saopštavati stavove u javnost.

Da li je nastup Tene Božović pokazao da se ona priprema da preuzme vođenje kotorske luke, pokazaće već sjutrašnja Skupština akcionara.

SNP se zasad ne oglašava povodom prozivki Božovićeve.

Predsjednik opštinskog odbora  te partije dr Branko Ivanović, nije želio da komentariše optužbe na račun SNP.

Plata kao da je ministar

Zanimljivo je i to da zamjenica direktora Luke Kotor  trenutno ima mnogo veći koeficijent zarade od, recimo predsjednika  i potpredsjednika Opštine Kotor, ali i mnogih državni funkcionera.

Naime njen koeficijent je 21, skoro u rangu direktora ANB, predsjednika Upravnog i Apelacionog suda čiji koeficijent je 21,26 ili koeficijenta poslanika i ministara čiji koeficijent je 22,48.

Prvobitni koeficijent joj je bio 17,6, a utvrdio ga je Odbor direktora na sjednici 21. septembra prošle godine, dok je sa druge strane u isto vrijeme lokalni parlament na sjednici 22. septembra, donio odluku o smanjenju koeficijenta predsjedniku Opštine Kotor na 17,29, a potredsjednicima na 15,56.

Iako je već tada bila plaćena više od  prvog čovjeka grada, a znatno više od recimo, njenog partijskog kolege, predsjednika kotorskog SDP-a i potpresjednika Opštine Branka Nedovića, Božović je bila nezadovoljna visinom zarade, zbog čega počinju ponovo pritisci da joj Odbor direktora poveća koeficijent.

U tome i uspijeva, jer već u decembru, izmjenom sistematizacije, koeficijent joj je povećan na 21.

I.K. Dnevne novine

13 KOMENTARI

 1. samo pljacka Luke….ko su clanovi odbora..koje reference imaju…..ovaj direktor nije moga ni da se ukrca ali postade direktor…..Baco bar zna sto je odbor i cemu sluzi….hoce li sto ucinjet ne znam..u stvari tu je sve uradjeno i samo treba odrzati….plivni put u Boki dosadasnji strucnjaci jos nisu ni predlozili….bezbjednost plovidbe vodi strojar…a svi su zaposleni v.d. udruzenja kapetana i pomoraca igraju zmurke..

 2. Jasno je ko daje informacije ”D.N.” o partnerki R. Krivokapica. Mislim da potiču od mnogo dobro uhlebljene ”dame” iz luke, paušalne, lične i netačne… Zna ona da ”Ranja” nije lopov, za razliku od ”partnera” koji je krao domji veš u inostranstvo _ možda i za svoju ”dragu” možda…… Haaaaaaaa…istina ?!

 3. Ako je zaista tačno ovo što pišete, onda se treba zapitati ko su ti ljudi, za koga rade, odakle su i koliko im je zaista ovaj grad na srcu.
  Ovo je prevršilo svaku mjeru sa raznim Tenama i antenama.

  • U ljubavi sigurno! Tako je i počela neponovljivo čuvena romansa, čovjeka i žene puna ljudskog “dostojanstva”
   Ah, ta Ljubav…

  • Ko da vrati “dostojanstvo”? Ljilja – ura? Nemojte se ljudi sprdati sa dostojanstvom ako ne znate sto to znaci!
   Kako neko necemu da vrati dostojanstvo ako ga licno ne posjeduje?

 4. Kako se Luka namjesta nekom “strateskom investitoru”…
  Ka’ onome na kamp, koji strateski podize stanove i strateski nasipa plazu dje je nikad nije bilo.

  • Komflikt, da te pitam nešto. Reci mi molim te da li se samo na kampu zasipa plaža tamo gdje je nigdje nije bilo.
   Nasipa se na sve strane Dobrote i Prčanja i Perasta I Ttoliva i Tivta i Novoga itd i nikome ništa za one “velelepne” betonske grdosije od ponti nego sad patriotizam kao nikad .POLITIČKI PROTESTI zato što je jedan od vlasnika Milov sestrić da napomenem i Nišu fudbalera.
   Za Saveljića niko ne smije pisnut ali zato što ima veze sa Đukanovićem, odma se ustalo po boku , bočno, protesti bokobrana i ostalih parcijalnih branitelja našeg zasita i na žalost devastiranog prostora. Gdje ste do sad kada se svima davala dozvola da na ponte mogu ikafane i kužine i sobe i vrtovi i parkovi.Toliko o ljubavi prema ambijentu i ostalom patriotizmu na naš politikanski način.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].